Domuz kalbinin insana nakledilmesine Cübbeli Ahmet Hoca'dan yorum geldi

Dünyada büyük yankı uyandıran domuz kalbinin ilk kez bir insana nakledilmesi hakkında konuşan Cübbeli Ahmet Hoca, “Domuz pisliğin ta kendisidir. Tüyünü dahi kullanmak Kuran’da caiz değildir.” dedi.
Zeliha Demirci
|
11 Ocak 2022, Salı - 18:48
Domuz kalbinin insana nakledilmesine Cübbeli Ahmet Hoca'dan yorum geldi

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, ABD'nin Maryland eyaletindeki bir hastanede, ölmek üzere olan 57 yaşındaki kalp hastasına, domuz kalbinin nakledilmesine ilişkin konuştu.

Odatv’ye açıklamalarda bulunan Cübbeli Ahmet Hoca, “Domuz pisliğin ta kendisidir. Tüyünü dahi kullanmak Kuran’da caiz değildir. Eğer başka bir alternatif varsa ve kullanılmıyorsa caiz değildir. Başka alternatif yoksa mecburi olarak kullanılabilir.” diye konuştu.

Bu olayda adı geçen kişinin başka alternatifi olmadan organı kabul etmesi istisnadır diyen Ünlü, “Bu durum hayat memat meselesidir estetik kaygı olmadığı için kabul edilebilir” ifadelerini kullandı.

Olay

Maryland eyaletinde bir hastanede, ölmek üzere olan 57 yaşındaki kalp hastasına son çare olarak domuz kalbi nakledildi. Maryland Hastanesinden yapılan açıklamada, ilk defa yapılan ve son derece deneysel olarak gerçekleştirilen ameliyattan 3 gün sonra hastanın iyi durumda olduğu belirtildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1232803/domuz-kalbinin-insana-nakledilmesine-cubbeli-ahmet-hocadan-yorum-geldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.