Cübbeli Ahmet Hoca'dan iktidara eleştiri: Yazıklar olsun bizim tarım politikamıza

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, iktidarın tarım politikasını eleştirirken, Rusya-Ukrayna savaşıyla üretimin ne kadar önemli olduğunun ortaya çıktığını belirtti.
Ankara Masası
|
07 Mart 2022, Pazartesi - 11:12
Cübbeli Ahmet Hoca'dan iktidara eleştiri: Yazıklar olsun bizim tarım politikamıza

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşın ardından dünyada tarım üretiminin önemi bir kez daha ortaya çıktı.

Buğday, ayçiçek yağı gibi ürünlerde yaşanan fiyat artışlarının ardından kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü iktidarın tarım politikasını eleştirdi.

Türkiye'nin tarım ürünlerinde dışa bağımlı olduğunu hatırlatan Cübbeli Ahmet Hoca şunları söyledi:

"Çok büyük tehlikedir"

"Şimdi Türkiye’nin yüzde 80 buğdayı maalesef Rusya ve Ukrayna’dan geliyor. Bu zaten çok büyük tehlikedir. Bizim millet görmüyor musunuz en ufak bir şey de hücum ediyorlar ortalığa. Benzine zam gelecek dediler, herkes benzincilerde kuyruk oldu. Bir de ekmek, buğday lafı çıksa ne olur bu millet ben bilmiyorum. Onun için buğday çok büyük bir sorundur. Tehlike bu noktada büyüktür. 

Yazıklar olsun bizim tarım politikamıza

"Bir Konya ovasında çıkan buğday bütün dünyaya yetecekken maalesef Konya ovası bata bata gidiyorsa Konya'da bu tarım yapılamıyorsa yazıklar olsun bizim tarım politikamıza…"

'Paramız var ki ithal ediyoruz' çıkışı

İstifa eden eski Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli'nin "Bu ‘Saman ithal ettiniz, buğday ithal ettiniz’ diyenlere karşı şunu söylüyorum, Türkiye’de para var ki ithalat yapabiliyor" sözlerini hatırlatan Cübbeli Ahmet Hoca, "Paramız var ithal ediyorsun ama bir savaş çıktığı zaman paran da para etmiyor" dedi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1345755/cubbeli-ahmet-hocadan-iktidara-elestiri-yaziklar-olsun-bizim-tarim-politikamiza
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.