Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan partililere iç tüzük tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz MYK toplantısında milletvekillere iç tüzükle ilgili çalışmaların bitmemesi üzerine "Neden bitmedi?" diyerek tepki gösterdiği öne sürüldü.
Ankara Masası
|
14 Ocak 2022, Cuma - 11:48
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan partililere iç tüzük tepkisi

2017 yılında Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmesinden bir sene sonra Meclis'te "TBMM İçtüzüğü'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Teklifi" kabul edildi.

Kabul edilen teklifte "Meclis Genel Kurulu'nda duyurulmasında zaruret görülen olağanüstü hallerde, beşer dakikayı geçmemek üzere başkanın takdiri ile en çok üç kişiye gündem dışı söz verilecek" hükmüne de yer verildi. Kabul edilen bu hükmün yeni sisteme uyumlu hale getirilebilmesi için iç tüzük çalışması süreci başladı.

Cumhurbaşkanı son durumu sordu tepki gösterdi

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, AK Parti'nin üzerinde çalıştığı bu Meclis iç tüzüğü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MYK üyeleriyle toplantısında da gündeme geldi. Erdoğan, parti yöneticilerine, iç tüzük ile ilgili çalışmaların son durumunu sordu.

"Çalışmaların devam ettiği" yönünde verilen yanıtın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, partililerine tepki gösterdi. Çalışmanın bir türlü Meclis gündemine gelmemesine tepki gösteren Erdoğan, "Çalışma neden bitmedi?" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1237251/cumhurbaskani-erdogandan-partililere-ic-tuzuk-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.