Kahramankazan'da çiftçiye ve üreticiye fide desteği

Kahramankazan Belediyesi yüzde 50 hibe ile 500 çiftçiye 1 milyon 300 bin adet sebze fidesi dağıtacak.
Ankara Masası
|
16 Ocak 2022, Pazar - 11:19
Kahramankazan'da çiftçiye ve üreticiye fide desteği

 Ankara Kahramankazan Belediyesi, çiftçilere yönelik 2019’da başlattığı çiftçilere sebze fidesi desteği uygulamasını bu yıl da sürdürüyor. Çiftçilerden gelen talepleri toplayan belediye, mayıs ayında yaklaşık 500 çiftçiye yüzde 50 hibe destek oranıyla yaklaşık 1 milyon 300 bin sebze fidesi dağıtacak.

Kahramankazan Belediyesi, çiftçinin ve üreticinin yanında olmaya devam ediyor. Belediye, 2019 yılında başlattığı fide desteği her yıl arttırırken bu yılda desteklerinin sayısını arttırdı.

Fide desteğinden yararlanmak isteyen yaklaşık 500 çiftçi ve üreticinin başvurusunu alan belediye yaklaşık 1 milyon 300 bin adet domates, salatalık, biber ve patlıcan fidesi yüzde 50 hibe destek oranıyla verilecek. Fideler, ekim dikim döneminin başladığı mayıs ayında çiftçilere dağıtılacak. Kahramankazan Belediyesi böylece, 4 yıllık süreçte 4 milyon 500 bin sebze fidesini çiftçi ve üreticilerle buluşturmuş olacak.

"Yeter ki üretin, her zaman yanınızdayız"

Geçen yıllarda gerçekleştirdikleri çiftçilere sebze fidesi desteğini bu yıl da yüzde 50 hibe ile vererek çiftçilere desteklerini sürdüreceklerini belirten Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, "Yine bu yıl da çiftçilere 1 milyon 300 bin sebze fidesi desteğinde bulunuyoruz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yüzde 50 hibe oranıyla veriyoruz. Önümüzdeki yıllarda da bu destekleme devam edecek. İnşallah gelecek senelerde hibe oranını daha da artıracağız" diye konuştu.

Kahramankazan’ın tarım ve hayvancılık alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunun altını çizen Oğuz, "Çiftçi ve üreticilerimizin her zaman yanlarında olacağız. Kendilerine elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Çiftçilerimiz yeter ki üretmeye devam etsin" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1239377/kahramankazanda-ciftciye-ve-ureticiye-fide-destegi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.