Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan'dan Mansur Yavaş engelleniyor iddialarına yanıt

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın engellendiği iddialarına ilişkin "Biz yüzde 98 oranında oy birliği ile karar çıkarmışız. Elini kolunu bağlayan hiçbir şey yok. Bunlar, elimiz kolumuz bağlı üzerinden algı siyaseti. Yeter artık, doydu vatandaş buna" dedi.
Ankara Masası
|
14 Şubat 2022, Pazartesi - 16:59
Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan'dan Mansur Yavaş engelleniyor iddialarına yanıt

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş'ın AK Parti tarafından engellendiği iddialarına ilişkin konuşan Ercan " Tek başına Büyükşehir'in başarılı olma ihtimalinin ben olmadığını düşünüyorum. Şu haliyle, bu yapıyla böyle bir başarı olacağını da düşünmüyorum zaten. Biz cadde, sokak ayırımı yapmadan karla mücadeleyi yapıyoruz ama vatandaşlar birisi dedi ki,eli kolu bağlı. Ne eli kolu bağlıymış ben anlayamadım. Büyükşehir Belediye Başkanının elinin kolunun bağlı olacağı bir durum yok. Büyükşehir Belediye Başkanı nasıl eli kolu bağlı onu anlayamadım. Meclis'te çoğunluğu olduğu için söylüyorsa eğer, Cumhur İttifak'ının Meclis'teki çoğunluğundan. Meclis'in yetkileri sınırlı yetkilerdir. Kanun da derki, Meclis şu,şu,şu şu konuda yetkilidir der. Kamulaştırmada yetkilidir. Satın almada izin alırsın. Satın alırken izin alırsın.Kamulaştırma yapacaksan izin alırsın. İmar planlarında yetkisi vardır. Onun dışındaki yürütme ile ilgili yetkiler tanımlanamaz bir şekilde Belediye Başkanındadır. Belediye başkanı, Meclis ile ilgili uygulayabileceği yetkiler, tüm başkanlık yetkilerin içinde çok küçük bir cüzdür. Kaldı ki, biz yüzde 98 oranında oy birliği ile karar çıkarmışız. Elini kolunu bağlayan hiçbir şey yok. Bunlar, bu algı siyaseti üzerinden , elimiz kolumuz bağlı üzerinden yeter artık, doydu vatandaş buna." dedi.

"Başkanların çok büyük yetkileri var"

Meclis'in yetkisinin sınırlı olduğunu ifade eden Ercan sözlerini şöyle sürdürdü;

 Böyle bir şeyin fiilen de,hukuken de olamayacağını bir kez daha vatandaşa söylemek istiyorum. Belediye Başkanının isteyip de yapabileceği çok çok büyük yetkiler var. Meclis ile ilgili yetkilendirebileceği işler çok sınırlıdır. Temsil yetkisi, protokol imzalayabilmesi yetkisi Meclis verir. Kamulaştırma yetkisini Meclis verir. Satın alırken, borca girerken ve satarken bunlar ile ilgilidir Meclis. Yoksa sen şuraya niye yaptın? Meclis'in yetkisi yok. Başkana soramaz da zaten. Ben şuraya şu spor tesisini yapıyorum, şu kültür merkezini yapıyorum., şuraya şu yolu ve kaldırımı yapıyorum diye ne Meclis'e sorarsın ne de Meclis sana bir şey sorabilir. En fazla eleştiri yapabilir."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1303885/sincan-belediye-baskani-murat-ercandan-mansur-yavas-engelleniyor-iddialarina-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.