Osman Nuri Kabaktepe: "Tabanlarını aldatıyorlar"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe, yuvarlak masa etrafında toplanan muhalefet liderlerini adeta topa tuttu.
Ankara Masası
|
16 Şubat 2022, Çarşamba - 16:24
Osman Nuri Kabaktepe: "Tabanlarını aldatıyorlar"

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe oldu.

Muhalefete mensup 6 siyasi partinin genel başkanlarının bir masada buluşmasını  değerlendiren Kabaktepe, masadakilerin sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtlığında birleştiğini ifade etti.

"O masanın tek bir amacı var Erdoğan karşıtlığı" diyen Kabaktepe, muhalefetin bunu Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem söylemiyle perdelediğini vurguladı.

Kabaktepe, birbiriyle farklı yönlere bakan 6 siyasi partinin temel parametrelerdeki karşıtlıklarını gizleyerek halkı kandırdıklarının altını çizdi.

Osman Nuri Kabaktepe, "Kendi tabanlarını aldatıyorlar" dedi.

Kabaktepe şöyle devam etti: 
"Şimdi iki açıdan sorunuza ben yaklaşım geliştirmiş olayım birincisi mesela en son toplantıdan hareketle söyleyeyim şimdi bakın partiler bir araya gelebilirler, isteyen istediği partiyle ittifak görüşmesi de yapar, bir konuda mutabakat nasıl sağlayabiliriz bir proje nasıl geliştirebiliriz bu konuda söyleyecek hiçbir şeyimiz yok. Herkes herkesle her zaman bir araya gelebilir. Ancak siz  Türkiye’nin  2023 seçimlerine dönük bir ittifak hazırlığı içerisindeyseniz  halkı aldatmadan kendi tabanınızı aldatmadan gerçek sorunlar  üzerinden bir araya gelmeyi, konuşmayı başlamanız lazım. Kastım şu, ne demek istiyorum?  Kendi tabanlarını neden aldattıklarını düşünüyorum, neden?" 

"O masanın anlaştığı tek bir konu var Erdoğan karşıtlığı"

"O masanın anlaştığı tek bir konu var Erdoğan karşıtlığı. Erdoğan karşıtlığını direkt söyleyemedikleri için bunu örtecek bir perde bulunması lazım o perde üzerinden bir araya gelmeleri lazım. Perde nedir?  Güçlendirilmiş parlamenter  sistem. Şimdi ben şunu soruyorum şöyle bir benzetme yaptım altıgen gibi üçgen gibi her köşesi ayrı bir yöne bakan masadır bu daire değil her köşesi ayrı bir yöne bakıyor . Niye mesela sizin Suriye politikanız burada anlaşamadan iktidara gelseniz ne olacak gelebilecek misiniz? Suriye ve Irakta Türkiye Büyük Millet Meclisine teskere geldiğinde Cumhuriyet Halk Partisi teskereye oy verenler Cumhuriyete ihanet etmiştir dedi yani Meral Hanım cumhuriyete ihanet etti . En temel mesele bu bakın. Bir ittifakın 6 paydaşından bir tanesi diğerine cumhuriyete ihanet etmekle suçluyor bu konuyu biri söylememiş oluyor dilsiz gibi davranıyor diğer tarafta hiç duymamış oluyor şimdi bunu halledemiyorsunuz . Birisi çıkıyor diyor ki Kuran eğitimi çağ dışılıktır diyor ortakların diğerleri o masada oturanlarda buna çok sert tepki veren tabanlarına sert tepki veren var orada sanki bu konu yokmuş gibi davranılıyor . Şimdi siz adayınızın kim olduğunu ittifakınızın ekonomiden politikadan dış operasyonlardan  Türkiye deki özgürlüklere kadar birisi diyor ki Ayasofya'dan müze yapılmalı diyor öbürü diyor ki zinhar müze olmaz camii olarak devam etmeli diyor çok temel meseleler de özgürlükler de ekonomi de savunma da terör konusun da birbiriyle altıgen gibi hepsi ayrı yöne bakan altı tane partinin  Cumhuriyet Halk Partisinin çağrısıyla bir araya gelmiş olmalarını evet Erdoğan Karşıtlığını Parlamenter sistemine nasıl getiririz perdesiyle örtme çabasıdır. "

http://www.ankaramasasi.com/haber/1308806/osman-nuri-kabaktepe-tabanlarini-aldatiyorlar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.