16 yaşındaki Sıla Şentürk, Hüseyin Can Gökçek tarafından öldürüldü

Giresun’un Bulancak ilçesinde 16 yaşındaki Sıla Şentürk, internette tanıştığı Hüseyin Can Gökçek tarafından evinde bıçaklanarak öldürüldü.
Ankara Masası
|
16 Şubat 2022, Çarşamba - 22:29
16 yaşındaki Sıla Şentürk, Hüseyin Can Gökçek tarafından öldürüldü

Alınan bilgiye göre, Bulancak ilçesi Yalı Mahallesi'nde ailesi ile birlikte oturan Sıla Şentürk (16) isimli genç kız, zorla nişanlandırıldığı iddia edilen erkek tarafından evde bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. 

Genç kızın annesi ve babasının işte, erkek kardeşinin ise okulda olduğu sırada yaşanan olayda evde yatalak babaannesinin de bulunduğu belirlenirken; yaşlı kadının yatağından kalkamadığı için komşularına bağırdığı ve komşularının eve geldiklerinde genç kızın cesedi ile karşılaştıkları öğrenildi. 

Olayın ardından güvenlik güçleri inceleme başlatırken, genç kızın internetten tanıştığı Ankaralı Hüseyin Can Gökçek (21) tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü belirlendi. 

Olay sonrası kaçan şahsı bulmak için geniş çaplı operasyon başlatılırken, şahsın bir gün önce Giresun’a gelerek bir otelde kaldığı ve bugün eve gelerek genç kızla görüştükten sonra cinayeti işlediği belirtildi.

Ölüm tehdidi almış, yurda yerleştirilmiş

Sıla Şentürk’ün (16), nişanın bozulması üzerine Gökçek’ten ölüm tehdidi aldığı gerekçesiyle bir süre devlet korumasına alınarak yurda yerleştirildiği, 2 hafta önce felç geçiren babaannesine refakat etmesi için ailesinin talebi üzerine eve geri döndüğü ortaya çıktı. İkilinin geçen yıl internet ortamında tanıştığı, aileler arasında yapılan nişanın 3 ay önce bozulması üzerine Hüseyin Can Gökçek’in barışmak için dün Ankara’dan Giresun’a geldiği de öğrenildi. Kendisiyle barışmak istemeyen genç kıza son haftalarda ölüm tehditlerini sürdürdüğü de öne sürülen şüpheli Gökçek’in emniyetteki sorgusu sürüyor.

Öte yandan polis ekipleri, olay yerinden kaçan Hüseyin Can Gökçek’in il dışına çıkmak için havalimanına kendisini götüren taksi sürücüsünün de ifadesine başvurdu.

Sıla Şentürk'ü daha önce kaçırmış

Hüseyin Can Gökçek’in bıçakla boğazını keserek öldürdüğü Sıla Şentürk'ü 1 yıl önce kaçırdığı ortaya çıktı. Şentürk ailesinin şikayeti üzerine yakalanan Gökçek, 'Çocuğun cinsel istismarı' ve 'Çocuğun kaçırılması ve alıkonulması' suçundan tutuklandı. Şentürk ailesinin şikayetinden vazgeçmesi üzerine 1 ay cezaevinde kalan Gökçek, ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Gökçek'in 10 ayrı suçtan sabıkası olduğu öğrenildi.

Bu arada Şentürk ailesi Sıla'nın Hüseyin Can Gökçek'ten ayrıldıktan sonra başka biriyle nişanlı olmadığını açıkladı.

Giresun Valisi: Süreci takipteyiz

Giresun Valisi Enver Ünlü Twitter'daki hesabından yaptığı paylaşımda “Bugün bir cani tarafından hayattan koparılan Sıla Şentürk kızımızı kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Cinayet zanlısı kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı, süreci hassasiyetle takip ediyoruz. Evladımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum” dedi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1309230/16-yasindaki-sila-senturk-huseyin-can-gokcek-tarafindan-olduruldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.