Murat Ilıkan uyardı: Tarihi Ankara Kalesi'ndeki çatlaklar giderek büyüyor!

Ankara Kalesi’nin Hisarkapı girişindeki surlarda çatlaklar gözlemlenmesi üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, kale surlarının bir an önce restore edilerek sağlamlaştırılması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.
Büşra Bayrak
|
17 Şubat 2022, Perşembe - 11:43
Murat Ilıkan uyardı: Tarihi Ankara Kalesi'ndeki çatlaklar giderek büyüyor!

Tarihi Ankara Kalesi’nin Hisarkapı girişindeki surlarda, geçtiğimiz yıllarda meydana gelen çatlağın her geçen sene daha da büyüdüğü gözlemlenirken, MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, ABB’yi uyararak “ Bir an evvel konservasyon ve restorasyon çalışmalarının başlaması gerekiyor.” dedi.

“Ankara Kalesi’nin duvarında çok önemli bir çatlak var”

Ankara Kalesi’nin Başkent’in simge yapılarından biri olduğunu ve tarihinin binlerce yıla dayandığını ifade eden Ilıkan, “ Ankara Kalesi’nin duvarlarında çok önemli bir çatlak var ve uzun süredir de bu şekilde duruyor. Biz MHP grubu olarak ABB meclisinde bir önerge de verdik. Bir an evvel ilgili bütün kurumlarla iletişime geçilerek konservasyon ve restorasyon çalışmalarının yapılması gerekiyor. Bugüne kadar nasıl geldiyse, bundan sonraki nesillere de elimizdeki bu değerli kültür mirasımız da aktarmamız lazım.” diye konuştu.

“Bir an evvel tadilatının yapılması gerekiyor”

Ankara Kalesi'nin önemine değinen Ilıkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Burası Ankara’nın doğup büyüdüğü yer. Burası Ankara’nın kurulduğu yer. 1071 yılında Malazgirt Savaşı oluyor ve 1073 yılından beri Türkler bu kalenin civarında hakimiyet kuruyor. Bir an evvel Ankara Kalesi’nin duvarlarındaki bu çatlaklar daha da büyümeden tamiratının ve tadilatının yapılması gerekiyor.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1309819/murat-ilikan-uyardi-tarihi-ankara-kalesindeki-catlaklar-giderek-buyuyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.