Göksu'daki su sorunu ABB Meclisi'ne taşındı

MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, Göksu Parkı'nda bulunan havuzdaki suyun çürüdüğüne dair çıkan haberleri ABB Meclisi'ne taşıdı. Ilıkan soruna bir an önce çözüm bulunmasını istedi.
Ankara Masası
|
10 Ağustos 2021, Salı - 19:09
Göksu'daki su sorunu ABB Meclisi'ne taşındı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Murat Ilıkan bugün Hürriyet Gazetesi'nde 'Yeşil renkten kurtarılacak' başlığıyla Göksu Parkı'ndaki suyun renginin değişmesiyle ilgili " Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından gölette inceleme yaptı. Yapılan incelemeler sonucunda göletteki suyun teknik vasıflarını kaybettiği ortaya çıktı. ABB, biyolojik arıtım ve rehabilitasyon yapılarak suyun korunacağını açıkladı." ifadeleriyle yer alan haberi Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'ne taşıdı.

"Buradan arkadaşlara sesleniyorum"

Ilıkan, göletle ilgili yapılması gerekenlerin yapılması isterken "Hürriyet Gazetesi’nde Göksu Parkı içerisinde bulunan göletin suyunun çürüdüğüne dair bir haber. Belediyemizde gitmiş inceleme yapmış, su vasfını yitirdi diye bir şey var. farkındalığı yükseltmemiz gereken bir durum. Ankara’da zaten sayılı sayıda böyle sulak alanımız, göletimiz, göllerimiz var. Buralarla ilgili erken tedbir almalı gereken bir şey varsa belediyemiz bunları yapmalı. Meclisimizin üzerine düşen bir şey varsa da bu tedbirleri biz erkenden almalıyız. Buradan arkadaşlara sesleniyorum" dedi.

"Rekreasyon alanlarında su sıkıntısı"

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Fatin Ünal da, rekreasyon alanlarında bir su sorunu olduğunu aktararak " Bu rekreasyon alanları ya da parklarımızda ki su değişim çalışmalarının bir an önce yapılması veyahut  aksaklıkların giderilmesi gerekir. Nihayetinde insanlarımızın pandemiden sonraki can damarları, gidip geliyoruz piknik alanları olarak kullanılan yerler.Buralarda sularla ilgili sıkıntılar varsa  veya başka şekilde de yapılması gereken şeyler varsa suyun doldurulması da dahil olmak üzere, ne yapılması gerekiyorsa yapılmasında fayda var." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/938771/goksudaki-su-sorunu-abb-meclisine-tasindi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.