Fatih Şahin'den 28 Şubat tepkisi

AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, 6 muhalefet partisinin ortak metni açıklamak için 28 Şubat tarihini seçmesini "28 Şubat'ı meşrulaştırmak, 28 Şubat'ı unutturmak, 28 Şubat zihniyetini temize çekmek, 28 Şubat'ın etkilerini silmek amacıyla bunu yapılıyor" ifadeleriyle değerlendirdi. Kılıçdaroğlu'nun "28 Şubat mağduruyum" açıklamasının ise meseleyi sulandırmak olduğunu söyledi.
Ecem Çetin
|
22 Şubat 2022, Salı - 14:53
Fatih Şahin'den 28 Şubat tepkisi

Ankara Masası Genel Yayını Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu olan AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, 6 muhalefet partisinin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e geçiş için hazırladıkları ortak metni açıklayacakları tarihi 28 Şubat olarak seçmesini eleştirdi.

28 Şubat'ta yaşananları unutturmak için böyle bir tarih seçildiğini düşündüğünü ifade eden Şahin "28 Şubat'ın bu sene 25. seneyi  devriyesi. Sembolik anlamı daha da yüksek. 28 Şubat'ı meşrulaştırmak, 28 Şubat'ı unutturmak, 28 Şubat zihniyetini temize çekmek, 28 Şubat'ın etkilerini silmek amacıyla bunu yapılıyor. Bunu unutturmak amacıyla yapıyorlar. 28 Şubat'ın 25.yılını konuşmasını arzu etmedikleri için mi bugünü tercih ettiler. Çok talihsiz bir yaklaşım olarak bir seçim olarak görüyorum 28 Şubat tarihinin seçilmesini. Halbuki o gün bütün Türkiye olarak 28 Şubat zihniyetini telin etmemiz lazım. O acılarımızı tekrar paylaşmamız lazım. 28 Şubatların yeniden yaşanmaması için alınmasın gereken tedbirleri konuşmamız lazım. Maalesef bizim demokrasi tarihimiz darbeler tarihi. 28 Şubat'ın öncesinde de sonrasında da benzer meçhul hadiseler yaşadık. Bunlara karşı bir tavır ortaya koymamız lazım, hep beraber ortaya koymamız lazım. Ama onlar 28 Şubat'ı adete unutturmak için, konuşturmamak için böyle bir günü tercih ettiklerini düşünüyorum. Maalesef bu talihsizliğinde arkadasın da ısrarlı bir şekilde durmaya devam ediyorlar. " diye konuştu.

"28 Şubat mağduruyum demesi, 28 Şubat'ı temize çekmektir"

Şahin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "28 Şubat mağduruyum" açıklamalarını-millet dalga geçmek olarak değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını üzüntüyle izlediğini vurgulayan Şahin "Gerçek 28 Şubat mağdurlarını rencide eden toplumun, toplumsal hafıza ile vatandaşlarımızla dalga geçen bir yaklaşım olarak bunu görüyorum. Kendisinin de bunu bilerek yaptığını söylüyorum. Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Ben 28 Şubat mağduruyum" demesi, 28 Şubat'ı temize çekmektir. 28 Şubat'ı meşrulaştırmaktır. 28 Şubat'ta aslında bir şey olmadı demektir. 28 Şubat'ta olanlar aslında doğru işlerdir demektir. 28 Şubat'ın arkasında durmak demektir. 15 Temmuz ile ilgili de aynı şeyi yaptılar. Meseleyi sulandırarak, tiyatro diyerek, kurgulanmış diyerek, "ben 28 Şubat mağduruyum" diyerek aslında meselenin özünden toplumu uzaklaştırıyorlar. Sağlıklı bir bakış açısı geliştirilmesinin önüne geçiyorlar. Meselenin sağlıklı bir şekilde ele alınmasının, konuşulmasının bu sorunlara çözüm üretilmesinin önüne geçmeye, bunu gölgelemeye çalışıyorlar. Onun için çok talihsiz ve çok yaralayıcı bir açıklama olarak görüyorum." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1319093/fatih-sahinden-28-subat-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.