Fatih Şahin: Kaybın sorumluluğunu paylaşmak için bir araya geldiler

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 seçimini kazanacağının altını çizerken, 6 muhalefet partisinin yürüttüğü ittifak çalışmalarıyla ilgili "Kaybın sorumluluğu paylaşmak için bir araya geliyorlar" dedi.
Ankara Masası
|
22 Şubat 2022, Salı - 14:34
Fatih Şahin: Kaybın sorumluluğunu paylaşmak için bir araya geldiler

AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sunduğu programda 6 muhalefet partisinin ittifak kurmak için yaptığı çalışmaları değerlendirdi.

Partilerin bir ittifak oluşturmasının demokratik bir gelişme olduğunu ifade eden Şahin "Siyasi partiler bir araya gelebilirler. Bu çok demokratik, anlaşılabilir bir yaklaşım ancak  ben bu bir araya gelişin nedenini 2023 seçimlerinde ortaya çıkacak faturayı hiçbir genel başkan, hiçbir parti üstlenmek istemediği için hep beraber bu faturayı ödemek amacıyla oluşturulmuş bir masa olarak görüyorum. Aslında bu bir savunma mekanizması. Bu 6 partide, bu 28 şubat ittifakı da, o masanın yancısı olan HDP'de, HDP'nin başını çektiği o küçük  8'li sol marjinal  partilerin oluşturduğu ittifakta 2023 seçimlerinin sonucunda Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar Cumhurbaşkanı seçileceğini, AK Parti ve Cumhur İttifakı bileşeni olan MHP ve BBP'nin parlamentoda yine çoğunluğu sağlayacağını şimdiden görüyorlar." dedi.

"Kaybın sorumluluğu paylaşmak için bir araya geliyorlar"

Partilerin bir araya gelmesiyle ilgili dikkat çeken ifadeler kullanan Şahin şöyle devam etti;

Ama hiçbirisi bu sonucu tek başına üstlenmek istemediği için kendi kitle ve seçmenlerine, kendilerini bir araya getiren iradeye '6'mız bir araya geldi yetmedi 8 de diğer taraftan bir araya geldi. Toplama 14 partilik bir ittifak daha ne yapalım, bizi suçlamayın, üstümüze gelmeyin, kaybettik ama niye kaybettik bir sorun ' demek için yapılan bir ittifak.  2023 seçim sonucunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden seçileceğini görüyorlar. Kaybın sorumluluğu paylaşmak için bir araya geliyorlar.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Cumhurbaşkanlığa değil Başbakanlığa adayım" çıkışına ilişkin konuşan Şahin "Akşener kendini konforlu alana almak istiyor" diye konuştu.

AK Parti'nin son oy oranı

AK Parti'nin oy oranını da açıklayan Şahin "Ak Parti’nin ve diğer partilerin oy oranları 2018 yılındakilerle hemen hemen aynı. AK Parti olarak ikinci parti CHP’den bir buçuk kat oy almış bir partiyiz. Oy oranlarımız yüzde 38-40 aralığında gidip geliyor. 20 Aralık’tan bir gün sonra anket yapsaydınız oy oranımız yüzde 45’idi. Zamlı faturaların geldiği bir gün sonra yapsaydınız farklı bir sonuç çıkardı. Toplumsal gelişmeler oylarımızı etkiliyor. AK Parti’den kopmalar olduğu söylemi doğru değil." ifadelerini kullandı.

Şahin, 2023'te yapılacak seçimi ilk turda kazanacaklarını, Cumhur İttifakı’nın parlamentoda çoğunluğu sağlayacağını iddia etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1319072/fatih-sahin-kaybin-sorumlulugunu-paylasmak-icin-bir-araya-geldiler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.