ABD'den Rusya'nın savunma sanayine yaptırım

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya'nın savunma kuruluşlarına yaptırım uygulanacağını belirterek, Rusya’da savunma sanayinde faaliyet gösteren 22 kuruluş yaptırım listesine alındığını duyurdu.
Samet Dirican
|
03 Mart 2022, Perşembe - 07:00
ABD'den Rusya'nın savunma sanayine yaptırım

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları karşısında Rusya'ya ve savaşa yardım eden Belarus'a yeni yaptırımlar uygulanacağını duyurdu. Blinken yaptığı açıklamada, Rusya'nın savunma sanayi sektöründe yer alan 22 kuruluşa yaptırım uygulanacağını belirterek, "Rusya'nın en büyük finans kurumlarına ve servet fonuna yaptırım uyguladık. Bugün savunma sektörüne de kapsamlı yaptırımlar uyguluyoruz. Bu yaptırımların Rusya ekonomisi üzerinde güçlü etkisi oldu. Yeni yaptırımlar, savaş uçakları, piyade savaş araçları, füzeler, insansız hava araçları, elektronik savaş sistemleri yapan şirketleri yaptırıma tabi tutacaktır" dedi.

Blinken, "Ukrayna halkına saldırmak için kullanılan bu sistemler insan haklarını ve uluslararası insancıl hukuku ihlal ediyor" ifadelerini kullandı.

Rus şirketleri ve oligarkların varlıklarının izi sürülecek
ABD ve müttefiklerinin yaptırım uygulanan Rus şirketlerinin ve oligarkların varlıklarının izini sürmek ve dondurmak için bir görev gücü başlattığını aktaran Blinken, "Bu kişilerin yatlarını, özel jetlerini, dünya başkentlerindeki zengin mülklerini donduracağız” dedi.

“Büyük uluslar blöf yapmazlar”

Blinken, "Başkan Putin`i eşi görülmemiş muazzam sonuçlar konusunda uyardığımızda, ABD ve müttefiklerimizin blöf yaptığını varsaymış olabilir, ancak (ABD Başkanı) Başkan Biden'ın da söylediği gibi büyük uluslar blöf yapmazlar. ABD blöf yapmıyor ve Başkan Putin ciddi şekilde yanlış hesaplama yaptı" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1332833/abdden-rusyanin-savunma-sanayine-yaptirim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.