Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran projelerini anlattı

Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, 2022 yılı için projelerini belirlediklerini çalışmalara başladıklarını söyledi. Savran, 2023 yılına kadar Nevşehir'in millet bahçesine kavuşacağının müjdesini verdi.
Ankara Masası
|
03 Mart 2022, Perşembe - 15:15
Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran projelerini anlattı

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu olan Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran projelerini anlattı.

Sözlerine "Belediye başkanı olarak birinci hassasiyetimiz vatandaşın sesine kulak vermek." ifadeleriyle başlayan Savran, amaçlarının Nevşehir'i güzelleştirmek olduğunu söyledi.

Nevşehir'in en büyük sorununun çevre yolu olduğunun altını çizen Savran, bu konuyu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına ilettiğini bildirdi.

Savran "Nevşehir’de doğu bağlantısı olarak belirlenen çevre yolu şehrin ortasında kaldı. Trafik sorunu bu nedenle oldu. Nevşehir’in bir trafik sorunu olduğu kesindir. Hem bakanlık hem belediye olarak bu sorunu çözmek için projelerimiz var." dedi.

2022'de12 yeni park

İl genelinde yapımı süren park projeleri hakkında da bilgi veren Savran, kendi başkanlığı döneminde 10 adet park yapıldığını 2022 yılı içinde 12 yeni park projelerinin olduğunu açıkladı. Kendilerinden önceki dönemde 8 park yenilendiğini belirten Savran, 1 senelik dönemde 20 tane parkı yenilediklerini ifade etti.

Nevşehir'in en büyük parkını yapmak içinde hazırlıklara başladıklarının da altını çizdi.

Savran ayrıca, bugüne kadar mahalle aralarına spor alanı, halı saha hiç yapıldığına vurgulayarak bu tesislerden 12 adet yaptıklarını belirtti.

İki adet millet kırathanesinin faaliyette olduğunu söyleyen Savran, 2023 yılında Nevşehri'n millet bahçesine kavuşacağını müjdeledi.

İş garantili kurs

"Nevşehir sanayi ortalamasında biraz geride" diyen Savran "Nevşehir’de özellikle sanayileşme konusunda eksiğimiz var, direk bizimle ilgili bir konu değil ama il yöneticisi olarak bu konuyla yakından ilgileniyoruz." diye konuştu.

Turizm konusunda atılımlarının olduğunu ifade eden Savran, turizmcilerle birlikte iş garantili kat görevlisi kursu açacaklarını aktardı.

Kayaşehir projesi

Nevşehir'e turist kazandıracak Kayaşehir projesinin detaylarını da paylaşan Savran "2019 yılı turizm açısından bir başarı yılıydı. Bu yılda hedefimiz 3.5 milyon turist. Kayaşehir projemiz var. 2014 yılında bir kentsel dönüşüm projesi sırasında ortaya çıkan yamaca yapılmış dünyanın en büyük şehri. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Kayaşehir cazibe merkezi olması için çalışıyoruz. Alan koruma kapsamında olduğu için biraz yavaş ilerliyor." dedi.

Sokak hayvanlarına ilişkin çalışmalar

Savran, sokak hayvanlarına ilişkin çalışmalarıyla ilgili de bilgi verirken "Bir barınağımız var. Belediyenin imkanları belli. Nevşehir’in tamamında 10 bin sokak hayvanı var. Bununla mücadele kapsamında etkin bir kısırlaştırma çalışması yapılmalı. Bir şey daha yapıyoruz, yerleşim alanlarının dışında yem alanı oluşturuyoruz." şeklinde konuştu.

Bir sitemini de dile getiren Savran, başka illerden kendi il sınırları içerisine hayvan bırakıldığını iddia etti.

"Tüm araçları kiraladık"

Nevşehir'e son 60 yılın en çok karı yağdığını ifade eden Savran "Biz elimizden gelen şekilde çalıştık. Ben de yanlarında bulundum. Ana caddeleri anında açtık, ara sokaklarda sıkıntılar yaşandı. Aksaklıklar oldu kurdaki yükselmelerden dolayı yeni araçları almadık. Nevşehir tarihinde ilk kez  karla mücadele edebilecek tüm araçları kiraladık.  33 araçla mücadele ettik." diye konuştu.

"Yerel siyasetçiler olarak taleplerimizi arttırmalıyız"

Nevşehir’in kronik sorunları nedeniyle Ak Parti’ye yönelik eleştirilerinin olabileceğinin vurgulayan Savran, "Yerel siyasetçiler olarak biraz daha taleplerimizi arttırmamız lazım." dedi. Nevşehir için çevreyolu, tren yolu, Kapadokya havalimanı projelerinin çok önemli olduğunun altını çizdi. Nevşehir'in ihmal edildiği söylemine ise katılmadığını özellikle vurguladı.

Savran, 2022 bütçelerini 260 milyon olarak belirdiklerini ancak ek bütçe bulmak zorunda kalacaklarını söyledi. 

Para politikalarına ilişkin ise "Biz hizmetten kısmak yerine biraz daha ödeyebileceğimiz borcun altına girmeye karar verdik. Ödeyemediğimiz borcun altına ise girmek istemiyoruz." şeklinde konuştu.

"Pişman değilim, uzun süre hizmet etmek istiyorum"

Doktorluktan belediye başkanlığına uzanan yolculuğuyla ilgili ise Savran şunları söyledi;

Belediye başkanlık benim tercihim değildi. Kişisel olarak baktığımızda benim doktorluğu tercih etmem gerekiyordu. Bir sorumluluk alınması gerekiyordu bana nasip oldu. Belediye başkanlığına geldiğim için pişman değilim. Uzun süre doğdum büyüdüğüm ile hizmet etmek istiyorum.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1334353/nevsehir-belediye-baskani-mehmet-savran-projelerini-anlatti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.