Fenerbahçe’ye dev golcü

Fenerbahçe aradığı santrforu Katar’da buldu​Sezon başında Mergim Berisha, Diego Rossi gibi gol silahlarını kadrosuna katmasına karşın istediği verimi alamayan Kanarya, rotasını Katar'a çevirdi. ​Sarı lacivertliler, gol yollarındaki bitiricilik sorununu Michael Olunga transferiyle sonlandırmak istiyor. İşte Micahael Olunga transferinin detayları...
Ankara Masası
|
07 Mart 2022, Pazartesi - 12:01
Fenerbahçe’ye dev golcü

Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe evinde Trabzonspor'u ağırladığı maçta  10 kişi kalmasına rağmen sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Bu sezon istediği başarıyı yakalayamayan Kanarya'da en büyük sorun, gol sıkıntısı olarak görülüyor.

Fenerbahçe, sezon başında kadrosuna kattığı Berisha ve Rossi'den istediği verimi alamadı. Özellikle bitiricilik konusunda sorun yaşayan Kanarya, sezon sonunda yeni bir santrfor kadrosuna katmak için girişimlere başladı.

Bu çerçevede sarı lacivertliler, ara transferde kadrosuna katmak amacıyla iletişim kurduğu Michael Olunga'yı takıma kazandırmak için düğmeye bastı.

Michael Olunga Al Duhail'de adeta fırtına gibi esti

Bu sezon Al Duhail'de adeta fırtına gibi esen Michael Olunga , bitirici özelliği ile dikkat çekiyor. Olunga için Fenerbahçeli yöneticilerin, sezon sonunda resmi girişimlere başlayacağı iddia ediliyor.

Bunun yanısıra Fenerbahçe'nin, Mergim Berisha 'ya sezon sonunda teklif gelmesi halinde değerlendirmeye alacağı ve Diego Rossi'yi de kiraladığı kulübe geri göndereceği belirtiliyor. Peki, Michael Olunga kimdir?

Michael Olunga: ‘Pivot santrfor’


26 Mart 1994'te Kenya'nın Nairobi şehrinde dünyaya gelen Michael Olunga, atletik fiziğiyle ön plana çıkıyor. 1.93 boyundaki golcü futbolcu, kariyerinin en iyi dönemlerinden birini geçiriyor.

Kariyerine ülkesinin takımlarından Tusker'de başlayan Olunga, daha sonra Thika United, Gor Mahia, Djurgarden, Zhicheng, Girona, Hengfeng, Reysol, Al-Duhail gibi takımlarda oynadı.

Michael Olunga'nın saha içi istatistikleri

Bu sezon Katar Ligi'nde muhteşem bir performans sergileyen Olunga, 20 maçta 22 gol atarken, 1 de asist üretti. Olunga toplam 1641 dakika sahada kalmayı başardı.

Öte yandan Olunga, Kenya milli takımı ile toplam 46 maça çıkarken, rakip fileleri 19 kez de sarsmayı başardı.

Kaynak:Fotomaç

http://www.ankaramasasi.com/haber/1345835/fenerbahceye-dev-golcu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.