Ertan Işık, Bekir Yıldız'a sordu: Yurt dışına neden gittin?

CHP Etimesgut Meclis Üyesi Ertan Işık, dünkü meclis toplantısında Mansur Yavaş hakkında konuşan AK Parti Sincan Belediye Meclis Üyesi Bekir Yıldız'a yanıt verdi.
Ankara Masası
|
09 Mart 2022, Çarşamba - 18:46
Ertan Işık, Bekir Yıldız'a sordu: Yurt dışına neden gittin?

Ankara Büyükşehir Belediyesinin dünkü Meclis Toplantısı'nda, 55555 hakkında sert eleştirilerde bulunmuştu. 

Bugün gerçekleştirilen Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Mart Ayı 2. Birleşimi'nde söz alan CHP Etimesgut Meclis Üyesi Ertan Işık, Bekir Yıldız'a yanıt verdi.

"Bu arkadaşımız yurt dışına neden gitti?"

"Sincan'dan bir zat çıktı burada belediyeyle hiçbir alakası olmayan konularla ilgili güdümlü bir füze gibi meclisi provoke etti." diyerek sözlerine başlayan Işık, "Halkın yüzde 55'e yakın bir oyla seçtiği belediye başkanına da 'nerede siyaset yapacak' gibi bir ukalalığını göstermiştir. Bu arkadaşımız 1960'tan başladı 1980, 28 Şubat, hap, antikor gibi hususlardan bahsedince daha sonra bu arkadaşımız yurt dışına hicret ettiğini söyledi. Ben de merak ettim acaba bu arkadaşımız yurt dışına neden gitti. Düşündüm ya Çeçenistan'da mücadele etti ya da bu ülkenin çıkarları için gitti zannettim." ifadelerini kullandı.

"Aldığı hap Damat Ferit hapı"

Bekir Yıldız'ı araştırdığını söyleyen Işık, "Yaptığım araştırmada Sincan Belediye başkanı olduğu dönemde kamunun parasıyla 'Kudüs' gecesi düzenliyor. Gecede Türk bayrağı yok, Hizbullah liderinin fotoğrafı asılı, orada İstiklal Marşı okunmuyor, İran Büyükelçisi de özel davetli. Sincanlı vatandaşlarımızın vergisiyle yapılan bir toplantıda, yabancı bir devlet şefinin önünde yüreği yetmediği için Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin adını söyleyemiyor. Biz antikorluyuz hap aldık diyor. Aldığı hap Damat Ferit hapı. Türk Milliyetçiliği 'ne, Atatürk'e, Cumhuriyet'e karşı.. Ondan sonra yine bize kahraman gibi taktim ettiği Tansu Çiller tarafından görevinden alınıyor." şeklinde konuştu.

Ne Olmuştu?

Yıldız dünkü birleşimde şu sözleri söylemişti: "Siz Beypazarlı Mansur değil misiniz? Siz ülkücü değil misiniz? Siz gerçekten nesiniz, kimsiniz? Yine yakın zamanlarda üstü kapalı mesajla kadınlarla kol kola olduğunuzu tam da İstanbul Sözleşmesi’nin feshi sonrasında vurguluyorsunuz. Hani genel siyasetle ilgili değildiniz, bu yaklaşımlar neyin nesi? Farklı istikamete giden trene binerseniz o trenin içinde kendi inandığınız istikamete doğru yürümeye gayret etseniz de bindiğiniz tren sizi kendi hedefine götürür. Uğraşınız geçmişinizle, siyasi tarihinizle örtüşsün. Eğer ben içinde bulunduğum kabın şeklini aldım, geçmişimden utanıyorum, ben aslımı inkar ediyorum diyorsanız bunun yine anlaşılabilir bir tarafı olur. Zikzak çizerek, şirinlik yaparak, algı peşinde koşarak, anonim kişilik sergileyerek, agresif tutum takınarak, mağduru oynayarak, rol ve racon keserek ancak yatsıya kadar yol alırsınız. Zaman ilerledikçe mumunuz sönecek, balonunuz patlayacak. Ağzınızla kuş tutsanız CHP’liler sizi CHP’li olarak kabul etmeyecek."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1352415/ertan-isik-bekir-yildiza-sordu-yurt-disina-neden-gittin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.