AK Parti'den Mansur Yavaş'a UKOME'yi toplama çağrısı

ABB AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse , Ankara'daki ulaşım krizini çözmek için bir an önce UKOME'yi toplama çağrısı yaptı.
Ankara Masası
|
10 Mart 2022, Perşembe - 12:16
AK Parti'den Mansur Yavaş'a UKOME'yi toplama çağrısı

Ankara'da peş peşe gelen akaryakıt zamlarını ve gerekli desteğin verilmediğine tepki gösteren Özel Halk Otobüsleri ve minibüsçüler kontak kapattı.

Yaşananlar nedeniyle Ankaralılar mağdur olurken, Ankara Büyükşehir Belediyesi ( ABB) AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse, ABB Başkanı Mansur Yavaş'a çağrıda bulundu.

Köse çağrısında şu noktalara dikkat çekti;

  1. Yetkinizi istismar ederek, Özel Toplu taşıma esnafımızı ve halkımızı karşı karşıya getirerek zor duruma sokmayın, Ankara’yı huzursuz edecek bu girişimden vazgeçin.
  2. Hiç zaman kaybetmeden, UKOME’yi toplantıya çağırabilir ve ulaşım konusundaki alacağınız kararı kuruldan geçirebilirsiniz.

İşte açıklamanın tamamı;

Özel Halk otobüsü ve dolmuşçu esnafımızın, dünyadaki akaryakıt fiyatlarındaki artışların, ülkemizdeki yansımaları sonucu çalışmakta zorlandıkları herkesin malumu.

2020 yılı Mart ayında başlayan salgın sürecinde, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinden AK Parti ve MHP Meclis üyelerimizin önerisi sonucu, meclisten oybirliği ile gelir desteği sağlanması yönünde kararlar alarak, esnafımızın yanında olduğumuzu göstermiştik.

Yine aynı şekilde Belediye Meclisimizden oybirliği ile aldığımız yeni kararlarla, Özel Toplu taşıma esnafımıza gelir desteğine hala devam ediyoruz.

Gelir desteği yapılırken, Büyükşehir ve bazı siyasi partiler, mecliste bizim desteğimizi yok sayarak,  gelir desteğini sanki kendileri yapıyormuşçasına bir algı oluşturmaya çalıştılar.

Bu konu, geçen aylarda maalesef siyasi bir malzeme haline getirilerek, bazı partilerin yöneticileri üzerinden Ankara Büyükşehir yönetimi ile görüşülerek, ulaşım esnafımızın gelir desteği talebinin karşılanacağı yönünde kamuoyunda siyasi paylaşımlar yapıldığını da biliyoruz.

Son günlerde akaryakıt fiyatlarındaki artışlarla, esnaflarımızın faaliyetlerini gerçekleştirirken daha da zorlandıklarını görüyoruz.

Ulaşım Zammı, Ankara Büyükşehir Belediyesinin gündem önerisi ile tamamen Ulaşım Koordinasyon Merkezinin yetkisindedir.

Büyükşehir Belediyesi yöneticileri kanunların verdiği sorumluluğu yerine getirerek, akaryakıt fiyatlarındaki artışın ulaşım ücretlerine yansımasının kararını kendileri alabilirler.

Ancak Büyükşehir Belediyesi yöneticileri siyasi bir kurnazlık yapmaya çalışarak, esnaf ile halkımızı karşı karşıya getirmek istemekte, ulaşım esnafının kontak kapatarak, halkımızın mağduriyet yaşamasını, bunun üzerinden de siyaset yaparak, halkımıza kasıtlı olarak yaşattıkları bu mağduriyet ile ulaşıma ücret zammı yapılmasına gerekçe oluşturacakları anlaşılmaktadır.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’ı uyarıyoruz.

  1. Yetkinizi istismar ederek, Özel Toplu taşıma esnafımızı ve halkımızı karşı karşıya getirerek zor duruma sokmayın, Ankara’yı huzursuz edecek bu girişimden vazgeçin.
  2. Hiç zaman kaybetmeden, UKOME’yi toplantıya çağırabilir ve ulaşım konusundaki alacağınız kararı kuruldan geçirebilirsiniz.

Bu uyarılarımıza rağmen hiçbir şey yapmayacaksanız

AK Parti Grubu olarak inisiyatif alıyoruz ve önerimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Dolmuşçu esnaflarımızı da dahil ederek, bu zor günler geçene kadar Belediye Meclisinden, Özel Toplu taşıma esnafımızın tamamına ek gelir desteği verilmesini öneriyoruz. Böylelikle, akaryakıt fiyat artışlarının halkımıza daha az yansıması sağlanmış olacaktır.

Bu önerimizi Perşembe günü, bugün 18.00’de yapacağımız Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında da AK Parti Grubumuzun önerisi olarak meclisimize sunacağız ve bu konuda karar alınmasını isteyeceğiz.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1354064/ak-partiden-mansur-yavasa-ukomeyi-toplama-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.