Erkek: "Seçim güvenliğinde geri adım atmak ihanettir”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, seçim güvenliğiyle ilgi geri adım atılmasını “ülkeye ihanet” olarak niteledi.
Ankara Masası
|
16 Mart 2022, Çarşamba - 14:12
Erkek: "Seçim güvenliğinde geri adım atmak ihanettir”

Muharrem Erkek Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni  Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

İktidarın seçim yasalarında seçim güvenliğiyle ilgili değişiklik önerilerini eleştiren  Erkek, en kıdemli hakimin İlçe Seçim Kurulu Başkanı olmasının son derece yerinde ve doğru olduğuna işaret etti.

“Seçim güvenliğinde geri adım atmak ihanettir”

“Bu cümleden neden rahatsız oluyorsunuz, neden değiştirmeye çalışıyorsunuz. Korkunuz ne?” diyen Erkek şöyle konuştu:

“Siz iktidar olarak seçim güvenliğiyle ilgili olumsuz yönde geri adımlar atıyorsanız bu demokrasiye ve ülkeye ihanettir. 1950'den beri mevcut seçim kanunu ilin en kıdemli hakimi ilçe seçim kurulu başkanıdır. Ne kadar sade, net ve doğru. En kıdemli hakim en az etki altında kalan hakimdir. En kıdemli hakim en deneyimli hakimdir. Bu seçim güvenliği açısından önemlidir . Bu cümleden neden rahatsız oluyorsunuz, neden değiştirmeye çalışıyorsunuz. Korkunuz ne?”

Erkek, İlçe Seçim Kurulu Başkanı'nın kurayla belirlenmesi önerisine "Tombaladan, torbadan ne çıkartmak istiyorsunuz? Bunlar da kurtarmaz sizi." diye tepki gösterdi.

Muharrem Erkek şunları söyledi:

“En kıdemli hakimin ilçe seçim kurulu başkanı olması varken kura niye?”

“1'inci sınıfa ayrılmış hakimler arasından kura çekeceğiz, kurayı adliyelerdeki adalet komisyonu çekecek. Kim denetleyecek o kurayı, kura neden? Bir ilçede en kıdemli hakimin ilçe seçim kurulu başkanı olması varken kura niye? Tombaladan, torbadan ne çıkartmak istiyorsunuz? Bunlar da kurtarmaz sizi. Amacınız ne? Bu ihanettir!”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İstanbul'daki son büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinde iktidarın seçim müdürleri ve seçim kurulu başkanlarına baskı yapmasına rağmen istediği sonucu alamadığını hatırlattı.

Erkek şöyle devam etti:

"İstanbul belediye seçiminde istediklerini yaptırmadılar”

“ İstanbul seçiminde seçim müdürlerine ve seçim kurulu başkanlarına istediklerini yaptıramadılar. Seçim kurulu başkanı hepsi ilçelerinde en kıdemli hakim, uzun yıllar görev yapmış. Hiçbir etki altında kalmadan görevlerini yaptılar.”

“Soruşturma açtılar, FETÖ iltisaklı dediler”

“ Onlara soruşturma açtılar, FETÖ iltisaklı dediler, baskılar kurdular, soruşturma açtılar. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilktir. Komu görevlerini yapan insanlar hakkında soruşturma açtılar. Buna rağmen insanlar görevini yaptı. İstedikleri sonucu alamadılar. Seçmen iradesini çarpıtamadılar. Ondan mı acaba şimdi tedirgin oldunuz da peşine düştünüz. Takipsizlik kararı verdiler. Nasıl dava açsın savcılar onun amacı belliydi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1367697/erkek-secim-guvenliginde-geri-adim-atmak-ihanettir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.