Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale fedakarlık, cesaret, kahramanlık destanıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Çanakkale Savaşları milletimizin vatanseverlik, fedakarlık, cesaret gibi yüksek faziletlerinin sergilendiği büyük bir kahramanlık destanıdır." dedi.
Ankara Masası
|
18 Mart 2022, Cuma - 12:41
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale fedakarlık, cesaret, kahramanlık destanıdır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehitler Abidesi'nde düzenlenen "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 107. Yılı Anma Töreni"nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zaferin önemine dikkat çekerken şunları söyledi

Tarihimizin en görkemli sayfalarından olan Çanakkale Deniz Zaferimizin 107. yıldönümünün kutlu olmasını temenni ediyorum. Çanakkale Savaşları milletimizin fedakarlık, vatanseverlik gibi yüksek faziletlerinin sergilendiği büyük bir kahramanlık destanıdır.

Canı pahasına vatanını korumak isteyen bir millet karşısında hiçbir silahın karşı duramayacağı görülmüştür. Çanakkale Zaferi sadece bizim değil, Balkanlar'dan Afrika'ya, Avrupa'dan Asya'ya yüz milyonlarca kardeşimizin de ortak zaferidir. Gözünü ve gönlünü ülkemize çevirmiş mazlumların da zaferidir. Yanıbaşımızdaki mezar taşlarına baktığımızda bu hakikati görebiliyoruz. Burada sadece Türkiye'nin her ilinden, her ilçesi ve köyünden kabirler yok. Saraybosna, Batum, Kudüs, Halep, İstanbul, Ankara, Çorum, Antep, Edirne'nin çocukları 107 senedir bbu mukaddes topraklarda koyun koyuna yatıyor. Çanakkale millet olarak bizim ebedi kardeşliğimizi yansıtır ve sembolleştirir.

İstiklale aşık bir millet 107 sene evvel burada tarihin akışını değiştirmiştir. Buradaki şehitliklerden ecdadımızın ortaya koyduğu fedakarlıklardan çıkaracağımız çok büyük dersler olduğunu düşünüyorum. Gittiğim her yerde gençlere Çanakkale Destanı'nı anlatıyorum, burayı mutlaka görmeleri gerektiğini söylüyorum. Çanakkale evlatlarımıza hakkıyla anlattığımızda kardeşlerimizle milletimiz arasında çok farklı bir muhabbet iklimini tesis edeceğimize inanıyorum.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1372882/cumhurbaskani-erdogan-canakkale-fedakarlik-cesaret-kahramanlik-destanidir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.