Karamollaoğlu: “Alevi bir Cumhurbaşkanı olmaz düşüncesini aşmış olmamız lazım”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Alevi kökenli bir ismin de Cumhurbaşkanı olabileceğini belirterek, “. Olur mühim olanı neticenin ne olacağı konusunda bir kanaat oluşmasıdır. Onun için bizim bunu aşmış olmamız lazım” dedi.
Ankara Masası
|
26 Mart 2022, Cumartesi - 21:31
Karamollaoğlu: “Alevi  bir Cumhurbaşkanı olmaz düşüncesini aşmış olmamız lazım”

Temel Karamollaoğlu, Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

Karamollaoğlu, “2007’de başörtülü eşi olan birinin Cumhurbaşkanı olmasına itiraz geldi. Neler yaşadığımızı hatırlıyorsunuz. Şimdi de adı öne çıktığı için Sayın Kılıçdaroğlu için aday olması gündemde CHP’liler istiyor. Siz de her isim olabilir, genel başkanlar da olabilir diyorsunuz. Ama şöyle bir şey söyleniyor Kılıçdaroğlu için. Hem Tuncelili olması hem mezhebi kimliğiyle ilgili eleştiriler geliyor ve Türkiye’de alevi bir ismin Cumhurbaşkanı olmasına itirazlar var. Türkiye bunları aşmadı mı? Bir alevi ismin Cumhurbaşkanlığı olamaz mı?” şeklindeki soru üzerine şunları söyledi:

“Bizim bunu aşmış olmamız lazım”

“Olur, mühim olanı neticenin ne olacağı konusunda bir kanaat oluşmasıdır. Bu da anketlerle vesairelerle yani kamuoyu yoklaması yapan şirketler bu konuda çalışma yapar. Onun için bizim bunu aşmış olmamız lazım. Ama şu anda da benim bir fikir yürütmem isabetli değil. Bu konu bizim henüz konuştuğumuz bir konu değil. Bizim gündemimize hiç girmedi.”

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, aday isimleri üzerinde konuşmak için erken olduğuna işaret etti.

“Seçim dönemine girmeden adaylar belirlenmez. Aksi halde karşı taraf yıpratmak için ciddi bir kampanya başlatacaktır.” diyen Karamollaoğlu,  “Genel başkanlardan birinin aday olacağı konusu için şuan erken. İlk turda kazanma ihtimali en yüksek olan bir kişiyi bulmak lazım.” Şeklinde konuştu.

Temel karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı adayının her şeyden önce güvenilir olması gerektiğini vurguladı.

Adayın 6 partinin istediği özelliklere sahip olmasının önemime işaret eden Karamollaoğlu, seçildiği takdirde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yetkilerinin tamamına sahip olacağını hatırlattı.

Karamollaoğlu, “ Partizanca davranmayan bir insan olması icap eder. Ben kendi partimin programını yürütürüm demeyecek.” ifadesini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1387977/karamollaoglu-alevi-bir-cumhurbaskani-olmaz-dusuncesini-asmis-olmamiz-lazim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.