Melih Gökçek'ten CHP'ye yönelik yeni iddialar

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek, sosyal medya üzerinden yapılan yayında Cumhuriyet Halk Partisi'ne yönelik yeni iddialar ortaya atarken; CHP'li bazı milletvekillerinin önümüzdeki seçimlerde konumlarını korumak için seçim bölgelerini değiştirdiklerini söyledi.
Ankara Masası
|
29 Mart 2022, Salı - 21:57
Melih Gökçek'ten CHP'ye yönelik yeni iddialar

Melih Gökçek sosyal medya hesabı üzerinden muhalefet partilerinin buluştuğu 6'lı ittifak nedeniyle CHP'de deprem olduğunu iddia etmişti. Ankara'daki milletvekili listesinin de en baştan paylaşılacağını söyleyen Gökçek, sosyal medya hesabı üzerinden bir yayına katılarak iddialarına devam etti.

"6'lı ittifak çökmüş durumda"

6 muhalefet partisinin görüşmeleri hakkında konuşan Melih Gökçek, ittifakın şimdiden çöktüğünü kaydederek; "Çok iddialı bir şey söylüyorum ama ittifakın çöktüğünü söyleyebilirim. Şu anda çökmüş durumda. Ve dikkat ederseniz Cumhuriyet Halk Partisi'nin içerisinden de homurtular başladı. 'Ya bu iş böyle olmaz arkadaş' diye. Anlatacaklarımdan sonra ortalık birbirine girecek. Bu akşam bitireceğiz Allah nasip ederse. Çünkü gerçekten öyle isimler öyle olaylar anlatacağım ki; Cumhuriyet Halk Partisi'nin karışmaması mümkün değil. Karşısında Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olmasını istemeyen çok ciddi bir parti içi muhalefet kitlesi var. Bu parti işi değil, altılıların içerisinden de istemeyenler var." dedi.

6 partinin Seçim Kanunu teklifinin ardından milletvekilleri konusunda sıkıntı yaşadıklarını kaydeden Gökçek şöyle devam etti;

"O ittifakın içinde olsa da milletvekili çıkaramayacak"

"Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını isteyen tek bir siyasal parti de yok dışarıdan. Dolayısıyla Kılıçdaroğlu yalnızları oynuyor ve kendi son şansını değerlendirmeye çalışıyor. Şimdi dedim ki yeni Siyasi Partiler Kanunu çıktı. Yeni çıkan kanun, bunların elini kolunu felç etti. Niye felç etti? İttifakı tamamen imkansız hale getirdi. Bundan sonra ittifakla ilgili yapılan bütün toplantılar sadece insanları aldatma noktasında lafügüzaftır. Bunu Melih Gökçek olarak söylüyorum ve iddia ediyorum, Allah'ın izniyle. Şimdi 6 tane parti ittifakla birlikte seçime girdiler. Girdikten sonra yüzde 7 almayan zaten milletvekili çıkaramayacak ki. Yani o ittifakın içinde olsa da milletvekili çıkaramayacak. Milletvekili çıkamayacak kime yarayacak? Oyun sadece CHP'ye yarayacak. Ve onun için bunu da bildikleri için ne yapıyorlar biliyor musunuz? İttifak yedili parti olarak olacak ama partiler laf olsun diye ittifakın içerisinde yer alırken milletvekilleri listesi ya İyi Parti'den ya Cumhuriyet Halk Partisi'nden olmak zorunda. Yani şunu söyleyeyim, Gelecek Partisi, Deva Partisi, Temel Bey'in partisi ve bir de ciddiye alınmayacak bir parti; Demokrat Parti. Bunların hepsi milletvekili adaylarını Cumhuriyet Halk Partisi listesinden yapmak zorunda. Aksi takdirde milletvekili olamıyorlar. Ve bunların da çok ciddi talepleri var. Kılıçdaroğlu'na diyorlar ki: Eğer biz birlikte seçime gireceksek bize grup kuracaksın ve yeterli milletvekili vereceksin. Kılıçdaroğlu'nun bunu verdiği takdirde tamamen ortada kalması söz konusu."

Gökçek, olası Ankara listesi için isim verdi

"Bakın size somut bir olay vereyim. Şimdi mesela Ankara listesi üzerinde kendi aralarında tartışmalar yapılıyor. Ankara'da Cumhuriyet Halk Partisi'nin 10 tane milletvekili var. Şimdi birinci bölgeden Ali Haydar Hakverdi, Tekin Bingöl, Levent Gök, Gamze Taşcıer, Bülent Kuşoğlu var. 5 tane milletvekilleri var ikinci bölgeden; Murat Emir ve Yıldırım kaya. Üçüncü bölgeden de Servet Ünsal, Nihat Yeşil ve Haluk Koç var. Şimdi içerideki yapılan konuşmalar çok net. Bakın birinci bölgeden Ali Haydar Hakverdi, Tekin Bingöl, Levent Göl ve Gamze Taşçıer'in aday olma şansı 0. Bu bir Melih Gökçek iddiası göreceğiz seçimde. Sadece Bülent Kuşoğlu nun yüzde 50 ihtimali var. Niye bir kere Ali Babacan burada liste başı? Temel Karamollaoğlu, kendisini kesinlikle ve kesinlikle aday olarak görmek istiyor. Mansur Yavaş, 3 bölgeden 3 tane seçilecek yere benim arkadaşlarımı koyacaksınız diyor. Mesela birinci bölgeden Halil İbrahim Yılmaz'ı Gölbaşı ndan aday olarak koyacaksınız. Kesinlikle Ali Babacan'a verdiler. Bir tane de Halil ibrahim Yılmaz'a verdiler etti 2. Temel Karamollaoğlu da oldu 3. Bir de Bülent kuşoğlu var 4. Peki beşinci kim? Beşinci de şimdiden belli Aylin Nazlıaka. Bitti. Cumhuriyet Halk Partisi listesini görüyor musunuz? Halil ibrahim Yılmaz'ın CHP ile ilgisi yok, Mansur un adamı. Ali Babacan zaten diğer partiden. Temel karamollaoğlu'nun adamı 1 tane olacak oradan Bülent Kuşoğlu var. Birde Aylin Nazlıaka var. Geldik ikinci bölgeye. İkinci bölgede Gelecek Partisi 'Mutlaka buradan bizim adayımızı ilk ikisinin arasına koyacaksınız' diyor. O da muhtemelen yüzde 30 ihtimalle Murat Emir olacak. Yıldırım Kaya da koymuyorlar. Bunlar net bilgi bunlar şey değil ha yani Melih Gökçek'in atmasyonu filan değil. Bunlar içeriden benim net olarak aldığım bilgidir, bunun kavgasını yapıyorlar içeride. Geldik üçüncü bölgeye. Üçüncü bölgede Servet Ünsal, Nihat Yeşil ve Haluk Koç'u kesinlikle aday yapmıyorlar. Haluk'un zaten beşinci dönemi yapmaları mümkün değil. Peki onu onun yerine kimi yapacaklar? Gültekin Uysal beyefendi Demokrat Parti'nin 00.01 oyuyla bu listenin ilk üçünün içine giriyor. İki tane de buradan kalacak CHP'ye."

"Seçim bölgelerini değiştiriyorlar"

Gökçek, CHP'li bazı milletvekillerinin ittifak ile seçime gidilmesi halinde kendilerini garantilemek üzere seçim bölgelerini değiştirdiğini iddia ederek, şunları söyledi;

"Ankara'nın durumu değil sadece bu; bütün Türkiye genelinde de böyle. Türkiye genelinde böyle olduğu için Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde milletvekili olmak isteyenlerin arasında inanılmaz bir kaos başladı. Bakın size şimdi Türkiye'de ilk defa duyulacak bir şeyi anlatacağım. Milletvekili olarak Genel Başkan Yardımcısı konumunda olan kişiler şu anda içerdeki paniği görüyorlar. Diyorlar ki Kılıçdaroğlu da aday olursa mesele değil. Şimdiden kendilerinin milletvekilliklerini garantilemek için seçim bölgelerini değiştiriyorlar. Bakın CHP'liler bunu ilk defa duyacak. Kimsenin haberi yok. Veli Ağbaba, Malatya Milletvekili Özgür Özel, Manisa Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli Milletvekili üçü de kayıtlarını kendi illerinden alıp İzmir'e götürdüler biliyor musunuz? Bunu Türkiye'ye ilk defa duyacaksınız. Kayıtlarını İzmir'e aldırdılar diyorlar. Yapılan hesap Cumhuriyet Halk Partisi'nde şu; seçimi kimden olursa olsun kaybedeceğiz. Biz bunu biliyoruz. Kendi içerisindeki hesaplar Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanacağı yönünde. Bunun arkasından gelecek ikinci seçimde Ankara ve İstanbul'un seçilme ihtimali 0. Şu anda İstanbul'daki yapılan anketler CHP'yi iyice geriye götürdü. Şu anda açık ara AK Parti seçimi alıyor. Ankara'da Mansur Yavaş gün geçtikçe aşağı doğru böyle feci bir şekilde inmeye başladı Allah'ın izni ile."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1392550/melih-gokcekten-chpye-yonelik-yeni-iddialar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.