Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehadetinin üzerinden 7 yıl geçti

Savcı Mehmet Selim Kiraz, görev yaparken rehin alındığı makamında saldırıya uğradı. Şehit savcının vefatının yıl dönümünde yaşanan süreç bir kez daha gündeme geldi.
Ankara Masası
|
31 Mart 2022, Perşembe - 10:25
Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehadetinin üzerinden 7 yıl geçti

Savcı Mehmet Selim Kiraz, İstanbul Adalet Sarayı'ndaki makam odasında görevini yürütürken, alçak saldırıda şehit edildi.

Evli ve 2 çocuk babası Kiraz'a saldırı, 31 Mart 2015'te terör örgütü DHKP-C üyesi Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol tarafından düzenlendi.

DHKP-C üyelerince makam odasında rehin alındıktan sonra şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Kiraz, vefatının 7'inci yılında anılıyor.

Makam odasında rehin alındı

Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturmayı da yürüten Kiraz, avukat gibi hareket ederek Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına giren terör örgütü üyeleri Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol tarafından adliyenin 6'ncı katındaki odasında rehin alındı.

Olay, saat 13.56'da, "Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz, adliyedeki odasında rehin alındı." ifadeleriyle kamuoyuna duyuruldu.

Yetkililerin yoğun uğraşları, ailesi, sevenleri, çalışma arkadaşları ve gelişmeleri anbean takip eden kamuoyunun uzun süren bekleyişi, duyulan silah sesleriyle yerini endişeye bıraktı.

Savcı Kiraz tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı

Silah seslerinin duyulmasından bir süre sonra vurulduğu anlaşılan Kiraz, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Savcı Mehmet Selim Kiraz'la ilgili kötü haber, saat 23.20 sıralarında İstanbul İl Sağlık Müdürü Selami Albayrak tarafından verildi. Albayrak, operasyonun ardından ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 46 yaşındaki savcı Kiraz'ın bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini açıkladı.

İki terörist de olay sırasında güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1398001/savci-mehmet-selim-kirazin-sehadetinin-uzerinden-7-yil-gecti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.