Gültekin Uysal lider turuna bugün başlıyor

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 24 Nisan’da gerçekleşecek altılı zirve öncesi genel başkanlarla yapacağı ön görüşme turuna başlıyor. Uysal ilk olarak CHP ve Saadet Partisi'ni ziyaret edecek.
Ankara Masası
|
18 Nisan 2022, Pazartesi - 10:29
Gültekin Uysal lider turuna bugün başlıyor

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı kriterleri açıklamasının ardından başlayan tartışmaların gölgesinde 24 Nisan'da gerçekleşecek 6'lı zirve öncesi ön görüşme turuna başlıyor.

Uysal, 18 Nisan Pazartesi (bugün) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu ziyaret edecek. Uysal, 20 Nisan Çarşamba günü ise İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu ile görüşecek. 21 Nisan Perşembe günü ise Uysal, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'la bir araya gelecek.

"20 yıllık AK Parti sorumluluğuna ortak olmamak"

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı aday kriterlerine ilişkin paylaşımda bulunan Uysal, "Türk Milleti'nin cumhurbaşkanı adayı ile ilgili beklentisinin 3 ölçüsü var; 20 yıllık AK Parti döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak, seçilebilirlik, seçim sonrası 20 yılda AK Parti tarafından 'devr-i sabık' muamelesine maruz kalan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kurucu bir ruhla yeniden tesis etme yetisi!" ifadelerini kullanmıştı.

Uysal'ın paylaşımları  AK Parti'de üst düzey görevlerde bulunan DEVA Partisi lideri Ali Babacan ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'na gönderme olarak algınlandı.

"Rahatsızlıklar bize de geldi"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu  da "Gültekin beyin attığı tweet üzerinden bazı rahatsızlıkların ortaya çıktığı bilgisi doğal olarak bize de geldi" ifadelerini kullanırken "Gültekin bey daha sonra bir tweetiyle yanlış anlaşıldığını, neyi kast ettiğini biraz daha aydınlatarak sorun çözüldü. Sonuçta bir yanlış anlama var, kast ettiği daha farklı. Sayın Genel Başkan Gültekin bey sadece beni değil diğer partilerin genel başkanlarını da ziyaret edecek, gündem taslağını onlarla konuşacak, hangi konuları gündeme alalım diye düşüncelerini alacak. Ayın 24'ünde de toplanacağız." şeklinde konuşmuştu.

"Bunun dışında bir kriter konuşmadık"

Cumhurbaşkanı adayı kriterlerine ilişkin DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise "Kapsayıcı, kucaklayıcı ve demokrasiye gönül vermiş olmalı. Bunun dışında bir kriter konuşmadık."  ifadelerini kullanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1430909/gultekin-uysal-lider-turuna-bugun-basliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.