Enis Berberoğlu'ndan Funda Kocabıyık'ın görevden alınmasına tepki

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, Gezi Parkı Davası'nda verilen kararı eleştiren AK Parti eski Milletvekili Hüseyin Kocabıyık'ın eşi Funda Kocabıyık Uşak Valiliği görevinden alınmasına tepki gösterirken "Devletten bahsediyoruz kardeşim. Dalga mı geçiyorsunuz? Devleti ayağa düşürmeye ne hakkınız var." dedi.
Ankara Masası
|
27 Nisan 2022, Çarşamba - 13:44
Enis Berberoğlu'ndan Funda Kocabıyık'ın görevden alınmasına tepki

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu olan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, Gezi Parkı Davası'nda alınan kararları eleştiren AK Parti İzmir eski milletvekili Hüseyin Kocabıyık'ın eşi Funda Kocabıyık Uşak Valiliği görevinden alınarak merkeze çekilmesine tepki gösterdi.

Berberoğlu "Funda Kocabıyık'ın görevden alınması bize şunu anlatıyor" diyerek, şahısların önemli görevlerde olduğu zaman eşlerinin göreve geldiğini, eleştirilmeye başladıkları andan itibaren ise o kişilerin eşlerinin görevlerinden alındığını ortaya çıkardığını söyledi.

" Sen devleti aşağılıyorsun"

Yaşananlara "Devletten bahsediyoruz kardeşim. Dalga mı geçiyorsunuz? Devleti ayağa düşürmeye ne hakkınız var." ifadeleriyle tepki gösteren Berberoğlu şunları söyledi;

Devlet senin bu kadar oynayacağın bir mekanizma mı? Senin isteğine göre yönetebileceğin bir mekanizma mı? Sen Anayasa'yı çiğniyorsun. Sen devleti aşağılıyorsun. Eğer devletle uğraşan, darbe yapan varsa bizzat sensin. Devletin 81 valisinden birisi bu hanımefendi. Hiçbir derdim yok, Hüseyin Bey'le de, hanımefendiyle de bir derdim yok. Çok ters şeyle de yazabilir. Bu benim alanım değil. Hüseyin Bey'e açıp sitem etmek benim meselem değil. Ama devleti karıştıramaz. O devlet benimde devletim. Benim vergimle orada oturuyor o vali. Senin keyfine göre koyduğun bir valiyse baştan bilelim. Burada ki tek kriter Hüseyin Bey'in eşi olmak değil. O karar bakın nereye vardı.

Berberoğlu, "Burası muz cumhuriyeti mi, kabile devleti mi" ifadelerini sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1454570/enis-berberoglundan-funda-kocabiyikin-gorevden-alinmasina-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.