Funda Kocabıyık kimdir?

Eski AKP Milletvekili Recep Karabıyık'ın eşi olan Funda Kocabıyık kimdir? Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünde bulunan ve daha sonra Uşak Valisi olarak atanan Funda Kocabıyık nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
14 Haziran 2023, Çarşamba - 12:08
Funda Kocabıyık kimdir?

Funda Kocabıyık, 1972 yılında Kahramanmaraş'ta dünyaya geldi. Kocabıyık, eğitimini  Hacettepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümünü tamamlayarak mezun oldu. 

Kariyeri

Funda Kocabıyık, kariyer hayatına eğitiminin ardından 1994'te felsefe grubu öğretmenliği ile adım atmıştır. Kocabıyık, 2005 yılına kadar öğretmenlik mesleğini sürdürmüş ve bu yıl içerisinde Millî Eğitim Bakanlığı'nın açtığı müfettiş yardımcılığı sınavını kazanarak müfettiş yardımcısı olmuştur. Kocabıyık, 3 yıl sonra ise 2008'de  Millî Eğitim Bakanlığı Müfettişliği Yeterlik Sınavını kazanarak Teftiş Kurulu Başkanlığında bakanlık müfettişi olarak görev aldı. 

Funda Kocabıyık, 2011 yılında  Millî Eğitim Bakanlığı   Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğüne atandı fakat bir yıl sonra  KHK uyarınca MEB Teşkilat Kanunu'nun değişmesi ile kurulan Temel Eğitim Genel Müdürlüğü görevine atanarak burada 4 yıl boyunca görev aldı. 2016 yılında ise Kocabıyık,   Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü görevinde 2 yıl boyunca görev aldı. Kocabıyık, 2018 yılında  Cumhurbaşkanı tarafından  Uşak'a vali olarak atanmıştır. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2086139/funda-kocabiyik-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.