Ali Hikmet Akıllı’dan “Mamak Belediyesi İŞKUR’un parasına çöktü” iddiası

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, “Mamak Belediyesi, İş Kur'a ödemesi gereken 1 milyon 51 bin TL paraya çökmüş. Bunu Sayıştay söylüyor” dedi. Ali Hikmet Akıllı, Ankara masası canlı yayınında Fatih Atik’in Gündem Programına konuk oldu.
Ankara Masası
|
29 Nisan 2022, Cuma - 01:08
Ali Hikmet Akıllı’dan “Mamak Belediyesi İŞKUR’un parasına çöktü” iddiası

Ali Hikmet Akıllı, AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde yolsuzluk iddialarını dile getirdiğini, ancak bugüne kadar yargıya intikal eden ya da idari bir soruşturmaya konu olan bir dosya bulunmadığına işaret etti.

“Sayıştay bütün belediyeleri denetliyor. İsteyen şuanda Ankara Büyükşehir Belediyesinin internet sitesini açıp, Ankara Büyükşehir Belediyesinin 2020 yılı denetim raporuna ulaşabilir. Her şey orada var. Bir yolsuzluk var mı? Oradan görebilirsiniz” diyen Akıllı, “Sayıştay'ın yaptığı bazı denetimlerde, kimi konular ile bir yolsuzluk olması gerekmiyor, bazen usul eksiklikler olabilir, hatalar yapılabilir. Bunlarla ilgili denetimlerde bu raporda yer alır. Bir hata yapılması her zaman yolsuzluk anlamına gelmez bunu da söylemek lazım.” şeklinde konuştu.

“Mamak Belediyesi İŞKUR’un parasına çökmüş”

ABB’de değil ama Mamak Belediyesi’ne ait Sayıştay Raporu’nda usulsüzlükler yer aldığını anlatan Ali Hikmet Akıllı şöyle dedi:
“ Mamak Belediyesinin 2020 yılı Sayıştay raporunda diyor ki; Mamak Belediyesine iş yapan müteahhitlerin hak edişlerinden kesilen 1 milyon 51 bin 812 TL asgari ücret destek tutarı, Türkiye İş-Kur'a ait para, el konularak Mamak Belediyesine bütçe kaydedilmiş, gelir kaydedilmiş. Mamak Belediyesi, İş Kur'a ödemesi gereken 1 milyon 51 bin TL paraya çökmüş. Bunu Sayıştay söylüyor, ben söylemiyorum. Sayıştay'ın denetim raporunda var. Onlar Ankara Büyükşehir Belediyesinin yaptığı gibi kendi sitelerinde yayınlıyorlar mı bilmiyorum ama, merak edenler Sayıştay sitesinden de ulaşabilir, açsınlar baksınlar. Bu şey gibi dinime küfür eden Müslüman olsa derler. Beyefendiler, sayın başkanlar veya AK Parti bu iddiaları ile ilgili gerçek somut bir şey arıyorlarsa aynaya baksınlar.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1461170/ali-hikmet-akillidan-mamak-belediyesi-iskurun-parasina-coktu-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.