Murat Ilıkan'dan ABB'nin faaliyet raporuna eleştiri

ABB Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, Ankara Büyükşehir Belediyesinin (ABB) faaliyet raporunu eleştirirken "Faaliyet kitabından çok proje kitabı mahiyetinde" dedi. Ilıkan, raporda bitmiş projelerden çok "-ecek, -acak" ifadelerinin yer aldığı projelerin yer aldığını söyledi.
Ankara Masası
|
29 Nisan 2022, Cuma - 14:25
Murat Ilıkan'dan ABB'nin faaliyet raporuna eleştiri

ABB Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu.

Ilıkan, ABB Meclisi'nde nisan ayında görüşülen faaliyet raporlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Belediyenin faaliyet kitapçığının, faaliyet  kitabından çok proje kitabı mahiyeti taşıdığını ifade eden Ilıkan,  3'üncü yılda hala kitapta '- ecek, -acak' projelerinin yer almasını eleştirdi.

"Hala proje diye geçiyor"

Faaliyet raporundan örnekler veren Murat Ilıkan şunları söyledi;

Bir kaç tane örnek vereceğim; Çankaya Alacatlı Mah. 3381'inci Sokak Çevre Düzenleme Projesi, Çankaya ilçesi Lodumlu Mah. Kanuni Sultan Süleyman Bulvarı Projesi, Keçiören Ovacık Mah. Çevre Düzenleme Projesi, Mamak Kusunlar Mah. Çevre Düzenleme Projesi, Akyurt Güzelhisar Çevre Düzenleme Projesi, Etimesgut-Eryaman Çevre Düzenleme Projesi, Sincan-Temelli Gölet'ii Çevre Düzenleme Projesi... Her yelpazeden dağıtmaya çalışıyorum.  Bunlardan o kadar çok var ki. Bu kitapta bizim ölçeceğimiz şey 2021 yılında bize ayrılan bütçeyi kullanarak "şunları yaptık" diye bir cümle bekliyoruz. Ama hala projesi diye geçiyor. Bu geçen zamanı kayıp bir zamana dönüştürüyor. Otomatikman bizde bunu eleştiriyoruz.

"Seçim proje kitapçığı gibi"

Ilıkan, artık Ankara'ya proje yapma döneminin yaşandığına vurgu yaptı. Belediyenin projelerinin, revizyonlarının olacağını da sözlerine ekleyen Ilıkan, bunların projelerinin üzerine koyabilecek yeni bir nitelikte olması gerektiğini ifade etti. ABB'nin faaliyet raporunun seçim proje kitapçığı gibi olduğunu belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1461921/murat-ilikandan-abbnin-faaliyet-raporuna-elestiri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.