Ankaralı dolmuşçu esnafının beklediği haber

ABB Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, dolmuşçu esnafından alınan durak ücretlerinin yüzde 5 zammın kaldırılarak, geçen yılki tarifeden alınmasını teklif etti.
Ankara Masası
|
09 Kasım 2021, Salı - 18:58
Ankaralı dolmuşçu esnafının beklediği haber

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi'ne, dün 4 grup başkanvekilinin ortak imzasıyla pandemi nedeniyle yolcu sayısı düşen Özel Halk Otobüsleri'nden alınan hat kiralarına yüzde 50 indirim yapılması önerildi. Teklif tüm partilerin desteğiyle kabul edildi.

Bugün gerçekleşen Meclis toplantısında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, minibüsçülere de destek verilmesini teklif etti.

Ilıkan, yüzde 5 arttırılan kira bedelinin geri alınmasını isterken şu ifadeleri kullandı;

Minibüslerin durak ücretleriyle ilgili bir tarife var. Başkanlık yazısı olarak önerilmiş. Bu öneride diyor ki,  2021 yılına girerken, 2020 yılındaki ücretlerinden  yüzde 50 indirim yapıldı çünkü pandemi nedeniyle herkes sıkıntı yaşıyordu.  Hatırlarsanız bütün müstecirlerde de indirime gidilmişti. Bu yıl 2020 yılının indirim yapılmayan fiyatın üzerine yüzde 5 ilave edilerek fiyat getirelim diyor. Şimdi dün Mansur Başkan olsun, diğer siyasi parti yöneticisi arkadaşlar olsun herkes esnafın yanında olduğuna dair, esnafa zamlı tarife uygulanmamasına dair konuşmalar yaptılar. Şimdi bugün zamlı tarife önerisi  haksızlık, adaletsizlik olur. Dolmuşçu arkadaşlarımızla ilgilide bu tarife düzenlenirken bütün arkadaşlarımızdan rica ediyorum, onlarla ilgilide gerekiyorsa geçen yıl ki indirimli tarifeleri devam ettirsin. Bir yıl daha zam yapılmasın.  Böyle bir uygulamayla gidelim ki  dün ki konuşmalarımızın da altı dolmuş olsun.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1110762/ankarali-dolmuscu-esnafinin-bekledigi-haber
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.