'Kıyamet Günü uçağı' 12 yıl sonra Moskova semalarında

Ukrayna’da istediği hızda ilerleyemeyen Rusya’dan nükleer tehdit geldi. ​Nükleer bir savaş sırasında Rusya Devlet Başkanı Putin'in ülkesini yönetmesine izin veren 'Kıyamet günü uçağı' 12 yıl aradan sonra yeniden ortaya çıktı. Sosyal medyada hızla yayılan görüntüler büyük tepki topladı.
Ersin Küçükbarak
|
03 Mayıs 2022, Salı - 19:26
'Kıyamet Günü uçağı' 12 yıl sonra Moskova semalarında

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş 2 ayı geçti.Bir türlü istediği ivmeyi yaratamayan Moskova Yönetimi, Ukrayna’ya gönderdiği silahlar yüzünden Batı dünyasına öfkeli.

Başta NATO olmak üzere Ukrayna ve destekçilerine gözdağı vermek isteyen Rusya 'Nükleer saldırı' tehdidini masada tutmaya devam ediyor.

Nükleer gözdağı gerçek

Nitekim, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz günlerde "Elimizde kimsenin aşık atamayacağı araçlar var. Ve bunu hava atmak için söylemiyoruz, gerekirse bunları kullanırız" ifadelerini kullandı. Bu dünyada nükleer bir tehdit olarak algılandı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da "Şu anda bu konuda belirgin bir risk var. Tehlike ciddi ve gerçek. Bunu hafife almamalıyız” sözleriyle nükleer savaş tehdidinin olabilirliğine dikkati çekti.

'Kıyamet günü uçağı' 12 yıl sonra Moskova semalarında

Nükleer tehditler artarken Moskova'dan gelen bir görsel dünyada tansiyonu yükseltti.

Putin'in nükleer bir savaş sırasında Rusya'yı yönetmeye devam etmesine izin veren özel 'kıyamet günü uçağı' 12 yıl aradan sora Moskova semalarında görüldü.

Batı 'tedhit' , Rusya 'prova' dedi

Sosyal medyada paylaşılan ve hızla yayılan görüntülerde 'Ilyushin Il-80' yani diğer bir deyişle 'Kıyamet günü uçağı'nın açık şekilde seçilebiliyor.

Uçağın tekrar ortaya çıkması ve görüntülerin adeta servis edilmesi Batılı ülkelere yönelik uyarı mesajı olarak değerlendirilirken Rus yetkililer uçağın 9 Mayıs Zafer Günü'nde yapılacak geçit töreni için prova yaptığını duyurdu.

Kıyamet günü uçağı nedir, neden tasarlandı?

Ilyushin Il-80 muhtemel bir nükleer savaşta Rusya Devlet Başkanı Putin'in binmesi için özel olarak tasarlandı. Havada yakıt ikmali yapabilen ve bu sayede günlerce uçabilen uçak Rus liderin nükleer saldırı durumunda Rusya'yı havadan yönetmesine ve saldırı emri verebilmesine olanak tanıyor.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1467766/kiyamet-gunu-ucagi-12-yil-sonra-moskova-semalarinda
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.