Murat Köse, ABB CHP grubu hakkında çarpıcı iddialarda bulundu

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, "CHP'li bir meclis üyesini bu grup içinden birisi dövdürüyor. Sincan'dan boksör bulup getirip, kendi üyesini dövdürüyor. Bunu da Yavaş'a izlettiriyorlar" dedi.
Zeliha Demirci
|
05 Mayıs 2022, Perşembe - 21:29
Murat Köse, ABB CHP grubu hakkında çarpıcı iddialarda bulundu

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) AK Parti Grup Başkanvekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Senem Toluay Ilgaz'ın moderatörlüğündeki Haber Global ekranlarında yayınlanan Siyaset Özel programının konuğu oldu ve gazeteci Faruk Aksoy ve Güngör Yavuzarslan'ın sorularını cevapladı.

Kendisine yöneltilen "ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı neden eleştiriyorsunuz?" sorusuna cevap veren Köse, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Sincan'dan boksör bulup getirip, kendi üyesini dövdürüyor"

Mansur Yavaş'ı Ankara halkının da tanımadığını söyleyen Köse, "''Tanırsan sevmezsin' dedik biz Mansur Yavaş'la ilgili. Mottomuz bu. Takdir Ankara halkınındır. Burada şahıslar var. Hepsiyle ilgili kişi kartı yaptık. Bunu sosyal medyadan yayınladık. Bu yapı öyle bir yapı ki, paralel, gayri nizami bir yapı. Tuhaf olan bunların ilişki şekli. CHP'li bir meclis üyesini bu grup içinden birisi dövdürüyor. Sincan'dan boksör bulup getirip, kendi üyesini dövdürüyor. Bunu da Yavaş'a izlettiriyorlar. Bu normal bir şey mi? CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, bir genel müdürlük var. Bir yardımcı, gidiyor grup odasını adeta basıyor ve sayın Neslihanoğlu'nu darp ediyor. Araya girenler olmasa belki de öyle bir olay olacak. İYİ Parti ve CHP üyeleri konuşamıyor bile, bir korku oluşmuş durumda. Danışmanı bir köşe yazısı yazıyor. Bir kahramandan söz ediyor. Ankara'da yolsuzluk var, kayırma var. Ama Yavaş'tan bir cevap yok" dedi.

"Ankara'nın geleceğini ipotek altına alıyor"

Murat Köse şöyle devam etti:

"3 yılda 3,1 milyar liralık kredi kullanılması için bize gelen talebe onay verdik. 25 yılda 3.25 milyar lira borç devrettik. Kasandaki paranı kullan dedik, biz bunu kullanacağız dedi. Geldiğimiz tarihten itibaren kredi taleplerinin tamamına onay verdik. 6 milyar liralık bir kredi talebinde bulunacak muhtemelen. Ankara'nın geleceğini ipotek altına alıyor. ABB bütçesinin yüzde 92'si hükümetten geliyor, engelleme olabilir mi? 2020 yılındaki harcamada yüzde 37 artış var, pandemiye rağmen. 3 yıldır gelen bütçeyi onaylıyoruz. 30 milyarı ne yaptın diye soruyoruz, harcamalarla ilgili tek yetkili ABB Başkanıdır. Başka kimse de yetki yoktur. yavaş, bilanço üzerinden bir tablo anlatıyor."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1469400/murat-kose-abb-chp-grubu-hakkinda-carpici-iddialarda-bulundu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
dayı
06 Mayıs 2022, 10:58
sanki mansur iktidarda siz yavru muhalefet olmuşsunuz, bunlara gelene kadar daha ne haltlar yiyor mansurcular sesiniz çıkmıyor, basiretiniz bağlanmış sizin ankarayı altın tepside bunlara sunduğunuz gibi türkiyeyi de sunacaksınız, biraz dikilin ayağa kalkıp yanlış yapılanlarla ilgili hesap sorun bunlara yoksa bunlar seneye sokaklarda copla kovalatacak sizi..