Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1 milyondan fazla Suriyeli geri dönüş için gönüllü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Araştırmalar, 1 milyondan fazla Suriyelinin geri dönüş için gönüllü olduğunu gösteriyor. Suriye’de 200 bin konut inşa edeceğiz. 13 bölgede okul ve hastanesiyle bölgeler oluşturulacak.”
Zeliha Demirci
|
09 Mayıs 2022, Pazartesi - 20:46
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1 milyondan fazla Suriyeli geri dönüş için gönüllü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de yapılan Kabine toplantısı 3 saatin ardından sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan kameralar karşısına geçerek toplantıda alınan yeni kararları duyurdu.

Suriyelilerin dönüşüne ilişkin konuşan Erdoğan, " Şu anda 3 milyon 700 bin Suriyeli bizim kardeşimizdir ve onlara sahip çıkacağız. Şimdi Bay Kemal ne diyor ‘Biz bunların hepsini tekrar Suriye’ye süreceğiz’. Bunları yapamayacaksın, bunları yapmaya da hiçbirinizin gücü yetmez. Zira biz ensar kültürüyle yetişmişiz. Senin ortakların varsın PKK terör örgütlerinin mensubu olsun. Sen onlarla Ankara'dan İstanbul'a yürümeye devam et. Körfez Savaşı başladığında Irak'tan ülkemize gelen 1 milyon kişinin tamamına yakını savaştan sonra ülkelerine geri döndü. Şimdi Suriye'nin kuzeyinde briket evleri yapıyoruz. Mümkün olduğunca fazla yapmaya da gayret edeceğiz. Çatışmaların sürdüğü Suriye'nin istikrara kavuşması için her türlü gayreti gösteriyoruz. Ülkemize gelen Suriyelilerden 500 bini güvenli hale getirdiğimiz yerlere dönüş yaptı. 4 milyon kişinin de İdlib başta olmak üzere bulundukları yerde kalmalarını sağlıyoruz." şeklinde kaydetti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1491006/cumhurbaskani-erdogan-1-milyondan-fazla-suriyeli-geri-donus-icin-gonullu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.