Babacan: “Dezenformasyon Yasası’nı TÜİK’in başındakilere uygulasınlar”

DEVA lideri Babacan, Dezenformasyon Yasası'nı "sansür yasası" olarak niteledi.​TÜİK'in enflasyon rakamlarını doğru vermediğini belirten Babacan " Devletin kendisi dezenformasyon yapıyor.​ Yapmaları gereken; derhal TÜİK’in başındakilere bu yasanın ceza maddesini, hemen uygulamak" dedi.
Ersin Küçükbarak
|
14 Ekim 2022, Cuma - 14:27
Babacan: “Dezenformasyon Yasası’nı TÜİK’in başındakilere uygulasınlar”

AK Parti ve MHP’nin hazırladığı ‘Dezenformasyonla mücadele yasası’ Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan  yasayı KRT TV’de katıldığı programda eleştirdi.

Babacan şunları söyledi:

“Tam bir sansür yasası”

“Şu anda Meclis’te görüşülmekte olan dezenformasyon yasası aslında tam bir sansür yasası. Şu anda ülkeyi yönetenlerin işlerine gelmeyen, duyulmasını istemedikleri gerçeklerin önünü kapatmak için yapılan bir yasa. 20 yıldır durdular da seçime beş kala mı böyle bir yasayı çıkarmaya karar verdiler. Önümüzdeki seçimlerde iktidarı kaybedeceklerini görmeye başladılar, panik haldeler.

Burada zarar görecek olan Türkiye’nin demokrasisi olacak, özgürlük ortamı olacak. Zaten gençlerin üzerinde, sosyal medyanın üzerinde çok ciddi bir baskı var. Bugün tam 10 bin gazeteci sadece yazdığı ve eleştirdiği için işinden kovulmuş durumda. Gençler zaten tweet atmaktan korkuyorlar, elleri gidiyor vaz geçiyorlar. Vatandaşlarımızı bize yaklaşıyor bir kamera gelince uzaklaşıyorlar.

“İnsanların tamamen sesini kesmeye dönük bir hamle”

“Bu kadar baskı, bu kadar basını susturma… Bu bile yetmiyor. Artık insanların tamamen sesini kesmeye dönük bir hamle olarak görüyoruz. Doğru bilginin ne olup olmadığını bağımsız birimler karar vermeyecek idari birimler karar verecek. Hükümet işine gelmediği bir bilgiyi dezenformasyon ilan edip insanların üzerine gidebilecek. Seçime bu kadar yaklaşıldığı bir dönemde yapılması son derece yanlış. Millet hepsini görüyor, izliyor.”

"Yapmaları gereken derhal TÜİK’e ceza maddesini uygulamak"

“Bence artık iş işten geçti, ne yaparlarsa yapsınlar iş işten geçti, bunlar inanın son çırpınışlar. Nasıl geçen sene barajı düşürdüler, partiler birbirine yaklaşmasın diye ama işe yaramadı. TÜİK denen bir kurum var. Rakamları Ayarlama Enstitüsü diyoruz. En son açıkladığı enflasyon rakamı yüzde 83,5. Çarşıya pazara giden herkes biliyor ki bu ülkede en az enflasyon yüzde 200. Biz gerçekleri bağıra bağıra söyleyeceğiz. Dezenformasyon yasası geçtikten hemen sonra yapmaları gereken derhal TÜİK’in başındakilere bu yasanın ceza maddesini hemen uygulamak. Kardeşim gerçek enflasyon yüzde 200 sen nasıl böyle bir rakam açıklarsın diye. Şu anda devletin kendisi yapıyor bunu hangi dezenformasyondan bahsediyorsunuz?”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1836153/babacan-dezenformasyon-yasasini-tuikin-basindakilere-uygulasinlar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.