Abdurrahman Karabudak'tan '3600 ek gösterge' açıklaması

Zabıta Teşkilatı Federasyonu Başkanı Abdurrahman Karabudak, 3600 ek göstergeyle ilgili ayrıntılı çalışmalarını Çalışma Bakanlığına ilettiklerini söyledi.
Ankara Masası
|
02 Haziran 2022, Perşembe - 13:03
Abdurrahman Karabudak'tan '3600 ek gösterge' açıklaması

Zabıta Teşkilatı Federasyonu Başkanı Abdurrahman Karabudak, Ankara Masası Haber Müdürü Ersin Küçükbarak'ın konuğu oldu.

Mesleğe ve sıkıntılarına dair açıklamalarda bulunan Karabudak, 1997 yılından beri zabıta teşkilatının her kademesinde görev aldığını söyledi.

Karabudak "Zabıta nedir?" sorusuna "Zabıta, kelime anlamıyla sorunları çözüme kavuşturan bir yapı,  şehri daha yaşanılabilir bir hale getirmeye çalışan bir birimdir. Yani kamunun topluma yansıyan yüzü." diye yanıt verdi.

Zabıtanın fiyat denetimi yapma yetkisinin olup olmadığına ilişkin ise Karabudak "Fiyatları denetleme yetkisi yok. Zabıtanın tutanak tutma ve devlet yetkililerine iletme yetkisi var. Fahiş fiyatlar Ticaret Bakanlığının denetiminde" diye konuştu.

"Özlük haklarına sahip çıkılmamış"

Zabıtaya karşı yanlış bir algının olduğunu belirten  Abdurrahman Karabudak bundan kaynaklı geçmişten günümüze özlük haklarına sahip çıkılmadığını söyledi. Karabudak, Zabıta Teşkilatı Federasyonunun kuruluşunun da buradaki eksiklikten kaynaklandığını bildirdi.

Karabudak, zabıta üzerindeki kötüü algıyı yıkabilmek için ise tek bir teşkilat gibi davranarak, her ilde başarılı olmak zorunluluğu olduğunu ifade etti.

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) ile temas halinde olduklarını belirten Abdurrahman Karabudak, Zabıta Meslek Yüksekokulu açılacağını aktardı.

3600 ek gösterge çalışması

Karabudak, çalışmalarda sona gelinen ve Cumhurbaşkanı'na sunulan 3600 ek göstergeyle alakalı "zabıtalara bir katkı sağlayacak mı?" sorusuna ise  "Biz bu konuları fedarasyonla çalıştıktan sonra Çalışma Bakan Yardımcısı Ertuğrul Soysal'a ilettik. Kendisine dosya olarak sunduk. 3600 ek gösterge neden, niçin, niye gerekli diye? Kendisi dün aradı, ayrıntılı çalışmalarını karar mercilerine ilettiklerini söyledi. Hukuksal mevzuata, psikolojik detayları da ekleyerek 3600 konusunu konuştuk" şeklinde konuştu.

"Mevzuatlar çakışıyor bunu kabul ediyoruz"

Büyükşehir ile ilçe belediye zabıtaları arasında bir yetki karmaşası yaşandığını da doğrulayan Karabudak "Büyükşehir Daire Başkanlığı da, Altındağ Zabıta Müdürlüğü de yaptım. Mücavir alan diye bir konu var. İlçedeki zabıta mücavirindeki problemleri, ruhsatlar, denetimleri yapıyorlar. Büyükşehir de toplum içi ulaşım, toptancı hal gibi aslında ana mekanizmaları koordine ediyor ve sizin toplumsal planlarımızı hallediyor. Ama burada en büyük sıkıntı diyalog problemi. Mevzuatlar çakışıyor bunu kabul ediyoruz. " dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1549482/abdurrahman-karabudaktan-3600-ek-gosterge-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.