Tokaç: "Ak Parti Davutoğlu'na yaptıkları darbeyi itiraf etti:"

Gelecek Partisi Ankara İl Başkanı Hakan Tokaç, Ak Parti İstanbul milletvekili Mustafa Ataş’ın başbakanlık ve Ak Parti Genel Başkanlığından indiriliş sürecinde darbe yapıldığını itiraf ettiğini söyledi.
Ersin Küçükbarak
|
02 Haziran 2022, Perşembe - 18:03
Tokaç: "Ak Parti Davutoğlu'na yaptıkları darbeyi itiraf etti:"


Hakan Tokaç, Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Mustafa Ataş’ın, Ahmet Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı ile il başkanları atamalarını istişare etmediği için görevden alındığı ve partinin de gereğini yaptığı yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Hakan Tokaç, aslında darbe yok derken darbeyi itiraf ettiğini vurguladı.

“Mustafa bey bir şeyi itiraf etmiş bunu söyleyerek. Yapılan darbeyi de itiraf etmiş” diyen Tokaç şöyle devam etti:

“ Şunu da itiraf etmiş. O dönemde cumhurbaşkanı anayasa olarak partili olamıyordu. Diğer taraftan tarafsızlık yemini etmiş bir cumhurbaşkanı vardı. Sayın Ataş, söyleminde şöyle bir ifade de bulunmuş; ‘İl başkanlarını cumhurbaşkanlarımızla istişare etmeyen genel başkanımız’ demiş. Aslında anayasaya aykırı hareket ettiğini de kendi kendine de onu da söylemiş. Genel başkanımız Ahmet Davutoğlu, istişare kültürüne hepimizden fazla önem gösteren bir siyasetçi. Bunu zaman zaman aramızda konuşuyoruz. Kendi dönemindeki çıkartmak isteği bazı kanunları, işte siyasi etik, imar rantlarından mütevellit bir takım kanunları çıkarma isteğinden dolayı. Bunları istişare ettiğinden dolayı zaten orada değil. İstişare etmeyen kendi partisi ile veya kendi yönetimiyle başbakanlığı esnasında, diğer kurumlarıyla istişare etmeyen bir yönetici olsaydı, halen de orada olurdu. Ama sağ olsun Mustafa bey bunu da itiraf etmiş. Kendisine teşekkür ediyorum”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1550106/tokac-ak-parti-davutogluna-yaptiklari-darbeyi-itiraf-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.