Enflasyon rakamlarına tepki gösteren Erkin Delikanlı'dan "TÜİK kapatılsın" çıkışı

Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı enflasyon rakamlarına tepki gösterdi. Delikanlı, “Ne rakam açıklarsa açıklasın hiçbir geçerliği yok. TÜİK kapatılsın” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
03 Haziran 2022, Cuma - 17:23
Enflasyon rakamlarına tepki gösteren Erkin Delikanlı'dan "TÜİK kapatılsın" çıkışı



Erkin Delikanlı, Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Enflasyon rakamlarıyla ilgili soruları yanıtlayan Delikanlı, “TUİK ne rakam açıklarsa açıklasın hiçbir geçerliği yok. TÜİK ne söylerse söylesin, hükümet güvenini kaybetmiş.” ifadesini kullandı.

Delikanlı şunları söyledi:

“ Hükümetin oluşturduğu durum şuan ne? Siz adaleti kaybetmiş. Cübbesinde düğme olmamasına rağmen önünü iliklemeye çalışan bir adalet sistemi yarattınız. Parti devleti haline getirdiğiniz yerde, askeri, polisi, bürokratı partili hale getirdiniz. Kurumsallıkları kaybettirdiniz. Dolayısıyla, kurumsallığını, bağımsızlığını kaybetmiş, söylediği hiçbir geçerliliği olmayan TÜİK'in ne söylediğinin hiç bir önemi yok.”

Bağımsız bir araştırma grubu olan ENAG tarafından daha doğru veriler geldiğine işaret eden Delikanlı, “Umarım onu da engellemezler. Sosyal medya üzerinden soruşturma yapma hakları var, bunların açıklanmasını engelledikleri durumlar var” şeklinde konuştu.

Erki Delikanlı şöyle devam etti:

“Sokakta gülen kimse yok”

“ Bunun için TÜİK' ihtiyacımız yok ki. Sokağa çıktığımız zaman, taksiye bindiğimiz zaman... Vatandaş çok uzun süredir mutsuz. Sokakta gülen kimse yok. Sosyalleşme bitmiş. Sokaktaki vatandaş yoğurt, süt alamıyor. Alıyorsa da her şeyi yarıma indirmiş durumda. Eti gram ile alıyor. Meyve ve sebzeyi tane ile alıyor bu memleket artık. Üretmediniz, tüketime dayalı hareket yaptınız. Hazıra alıştırdınız. Kendi yandaşlarınıza destekleri, teşvikleri verdiniz.”

“Ekmek 6 TL olacak diye kaygı var şuanda”

“ Enflasyonu tutamadınız . Ekmek 6 TL olacak diye kaygı var şuanda. Ulaşım, toplu taşıma ücretleri artmış. Her şeyi sübvanse eder noktaya gelmişiz. Ne yapacağız? Vatandaş sokakta bir mutsuz, iki aç. Bu, bu kadar basit. Bir ülkenin nüfusunun yüzde 70'i asgari ücret ile çalışır mı? . Bir ülkenin nüfusunun yüzde 70'i açlık sınırının altında olur mu?”

“TÜİK kapatılsın”

“Bunları TÜİK söylese ne olur söylemese ne olur? Bugün Cemal bey çok güzel tweet atmış TÜİK kapatılsın diye. Bende buradan söylüyorum TÜİK kapatılsın.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1551701/enflasyon-rakamlarina-tepki-gosteren-erkin-delikanlidan-tuik-kapatilsin-cikisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.