Erkin Delikanlı: "Ekonomideki bozulmanın sebebi siyasi kriz"

Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, ekonomik krize yol açanın hükümet olduğunu belirterek, “Ülkede aslında ekonomik kriz yok. Siyasi kriz var. Yönetemeyen bir hükümet var” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
03 Haziran 2022, Cuma - 18:31
Erkin Delikanlı: "Ekonomideki bozulmanın sebebi siyasi kriz"


Erkin Delikanlı, Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Ekonomideki sıkıntılara ilişkin soruyu yanıtlayan Delikanlı,  “Ülkede aslında ekonomik kriz yok. Siyasi kriz var. Yönetemeyen bir hükümet var. Hükümet yönetmediği için, siyasi kriz tavan yaptığı için ekonomi bundan kaynaklı olarak bozuluyor.” şeklinde konuştu.

Delikanlı şunları söyledi:

"Hem hesap soracağız hem ekonomiyi düzelteceğiz”

“ Bunlardan kaynaklı ekonomi, ekonomik kriz haline geliyor. Yarın seçim kararı alınsın, ki nasıl olsa Allah'ın izniyle hep beraber ittifakın da iradesiyle bu hükümetten hep beraber kurtulacağız. Emin olun, o ruha sahip, temiz kalpli insanlarla beraber, bu sürece katkı sunmuş insanlarla beraber, ehil kadrolarla, liyakatli kadrolarla, adaletle, hukukla hem hesap soracağız hem ekonomiyi düzelteceğiz. Artık yönetilebilir bir Türkiye haline getireceğiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “ülkede aç yok” sözlerini eleştiren Delikanlı şöyle devam etti:

“Sayın Cumhurbaşkanı sokağa mı çıkıyor?”

“Sayın Cumhurbaşkanı onu niye söylüyor? Sayın Cumhurbaşkanı eskiden buralarda bir yerlerde otururken, evine giderken taksi durağına giriyordu konuşuyordu, markete giriyordu konuşuyordu. Sayın Cumhurbaşkanı an itibariye o sarayda, kimi görüyor ki? Sokağa mı çıkıyor Sayın Cumhurbaşkanı. Bir kere vatandaşa gitmeden evvel, etrafındaki koruma ordusu onun vatandaşa ulaşmasını sağlar mı? Bir kere sokağa çıkarken yanında Sayın Cumhurbaşkanı herhangi bir şey görmesin diye organize olmuş, teşkilatlanmış, partililerin sayesinde bir şey görme şansı var mı?”

“Tarım Kredi Marketlerinden daha önce aldığı sepetin fiyatını karşılaştırsın”

“ Ne demek millet aç değil? Sayın Cumhurbaşkanının prim yapacağım dediği kamu marketinden bu aldıklarını gitsin, aynılarını bugün bir daha alsın onunda parasını söylesin. Aradaki farkı görelim hep beraber. Zarar ediyor o marketlerin hepsi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1551848/erkin-delikanli-ekonomideki-bozulmanin-sebebi-siyasi-kriz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.