Hayvanlardan bulaşan betacorona virüsü tespit edildi

​​6 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan corona virüsü salgınıyla mücadele devam ederken İsveçli bilim insanları hayvanlardan insanlara bulaşan yen bir virüs tespit etti.
Onur Çetinkaya
|
07 Haziran 2022, Salı - 10:23
Hayvanlardan bulaşan betacorona virüsü tespit edildi

İsveç’te görevli bilim insanları benzer bir salgının tekrar çıkabileceğini ve doğada bulunmasının yanı sıra kırsal bölgelerde insanların evlerine de girebilen bir fare türünde corona virüsünün çok farklı bir türünün tespit edildiğini açıkladı.

Kötüye işaret olabilir

Bilim insanları betacorona virüsü olarak da bilinen virüse Grimsö virüsü adını verirken, Uppsala Üniversitesi’nde görevli bilim insanları kırmızı sırtlı fare türünün yüzde 3.4’ünde bu virüsün bulunduğunu duyurdu.

Virüsün hayvanlardan insanlara geçerek yeni bir salgını tetikleyebileceği uyarısını yaparken virüsün yeni organizmalarda yaşama adapte olabildiğine de dikkat çekildi.

Avrupa'da yayılabilir

Viruses isimli tıp dergisinde yayınlanan araştırmada bilim insanları bu fare türünün ve Grimsö virüsünün özellikle Avrupa’da yayılabileceği belirtti.

Çalışmaların devam ettiğini açıklayan uzmanlar, “Salgın potansiyeli var, dolayısıyla Grimsö virüsünün mutasyonuna ve yayılmasına hazırlıklı olmalıyız” uyarılarında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1556766/hayvanlardan-bulasan-betacorona-virusu-tespit-edildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.