İbrahim Çanakcı'dan "enflasyonu 1 yılda tek haneye indireceğiz" sözü

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Çanakcı, bu hükümetle, sorunların çözülmesinin mümkün olmadığını belirterek, " Bu sorunun çözümü sandıktır. Önce bir sandık gelecek, seçim gelecek bu sistem değişecek, bu yönetim anlayışı değişecek bu kadrolar değişecek." dedi.
Ersin Küçükbarak
|
08 Haziran 2022, Çarşamba - 17:00
İbrahim Çanakcı'dan "enflasyonu 1 yılda tek haneye indireceğiz" sözü

İbrahim Çanakcı, Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu.

Ekonomi yönetimini eleştiren Çanakcı,"Ortada bir çerçeve, politika seti, program yok" dedi.

" Her defasında kafayı duvara vurup sonra gerekçe oluşturma durumu söz konusu" diyen Çanakcı, büyümenin çok yavaşladığını söyledi.

Çanakcı, 2002-2007 ve 2010-2015 yılları arasında Türkiye'nin ortalama yıllık yüzde 7,3'lük büyüme hızı yakaladığını, ancak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle büyümenin ciddi şekilde zayıflayıp yüzde 3,5- 4'e düştüğünü, üstelik  istikrarsızlaştığını aktardı

Büyümenin toplumun her kesimine yaygınlaşamadığını anlatan Çanakcı, Türkiye'nin K tipi büyümesinde bir kesim yukarı giderken bir kesimin aşağı indiğini ifade etti.

İbrahim Çanakcı,"Büyüme refah üretiyor mu gelir dağılımını iyileştiriyor mu asıl önemli olan bu" şeklinde konuştu.

2018-2020 yılları arasında mutlak yoksul sayısının 3 milyon 200 bin arttığını dile getiren Çanakcı, yaklaşık 24 milyon insanın maddi yoksunluk içinde olduğunu vurguladı.

Hazine iç borçları faiz yükü geçen Ağustos'ta 699 milyar lira olduğuna işaret eden Çanakcı, Nisan ayında bu rakamın 2 trilyon 53 milyar TL'ye yükseldiğine dikkati çekti.

Çanakcı, ilk defa faizin ana borcu aştığına işaret etti.

İbrahim Çanakcı, "1 trilyon liranın üzerindeki üzerindeki kısmı enflasyon faiz ve kurdaki şoktan geliyor" ifadesini kullandı.

Hükümetin Kur Korumalı Mevduat ile döviz fiyatlarını kontrol edemediğini de belirten Çanakcı, bu yüzden arka kapıdan 50 milyar dolarlık döviz satışı yapıldığını ve böylece 128 milyar dolarlık rakamın 180 milyara ulaştığını bildirdi.

Çanakcı şunları söyledi:

"İktidarın kendisi problem"

"Bu hükümetle, bu iktidarla bu sistemle sorunların çözülmesi mümkün değil. Bunu bir tespit edelim. Çünkü bu sistem bu yönetim anlayışı ve bu iktidar sorunun kaynağı. Şuandaki durum hükümet kendisi problem. İktidar ve kendisi."

" Bu sorunun çözümü sandıktır"

" Bu sorunun çözümü sandıktır. Önce bir sandık gelecek, seçim gelecek bu sistem değişecek, bu yönetim anlayışı değişecek bu kadrolar değişecek."

"Ekonomideki çözümlerimiz hazır"

" Biz çözüm olarak ekonomi, finans politikaları, eylem planımızı açıkladık. 10 tane eylem planı açıkladık. Ekim sonuna kadarda 20'nin üzerinde eylem planı açıklayacağız. Biz iktidar olduğumuzda bizim çözümlerimiz hazır. Bizim atacağımız adımlar hazır."

" Toparlama hızlı şekilde gerçekleşecektir."

" Sandık milletin önüne geldiği anda işlerin toparlanacağı açık. Seçim yaklaştıkça, sandık ufukta göründükçe biz bir miktar toparlama göreceğiz. Toparlama hızlı şekilde gerçekleşecektir."

"IMF'ye ihtiyacımız yok"

" Türkiye'nin uluslararası para fonuna veya uluslararası kuruluşların desteğine ihtiyaç kalmadan bu meselleri çözeceğine yürekten inanıyoruz. Ve buna ihtiyaç olmayacağına da eminiz."

"İkinci yıl içerisinde tek haneye düşürmek mümkündür"

" Dolayısıyla ne yapılacağını biz biliyoruz. Doğrunun ne olduğunu biliyoruz. Onunla ilgili çalışmalarımızdan biz eminiz. Dolayısıyla böyle bir ihtiyaç yok. Enflasyonu tek haneye düşürmek, ikinci yıl içerisinde tek haneye düşürmek mümkündür. Biz bunu taahhüt ediyoruz "

http://www.ankaramasasi.com/haber/1561939/ibrahim-canakcidan-enflasyonu-1-yilda-tek-haneye-indirecegiz-sozu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.