Murat Köse'nin yolsuzluk iddialarına Yaşar Neslihanoğlu'ndan yanıt

AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bir ihalesinde usulsüzlük yapıldığını iddia etti. Köse, firmalar arasında rekabetin yapılmadığını belirtirken CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu o ihalenin iptal edildiğini aktardı.
Ecem Çetin
|
08 Haziran 2022, Çarşamba - 20:10
Murat Köse'nin yolsuzluk iddialarına Yaşar Neslihanoğlu'ndan yanıt

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran Ayı Meclis Toplantısında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, geçtiğimiz haftalarda Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesabından canlı olarak yayınlanan Batıkent Rekreasyon Alanı Çevre Düzenleme Yapım İşi ihalesini meclis gündemine taşıdı.  

İhale videosunu meclise dinleten Köse, ihalede usulsüzlük yapıldığını iddia ederek, "Yenimahalle'de yapılacak 200 milyon civarındaki bir iş.  Yaklaşık maliyet 195 milyon ve Fibey diye bir firma 194 milyon ile en düşük teklifi veriyor. 1 milyon indirmiş. Burada normalde rekabet olması gerekmez mi? Üstelik belediyenin Belko şirketi de giriyor. Şirketin verdiği rakam yaklaşık maliyetin bir puan altı. İşte Ankara Büyükşehir Belediyesi kabile gibi yönetilirse böyle sonuçlar ortaya çıkıyor." diye konuştu. 

Köse'nin Meclis'e dinlettiği videoda ise şu ifadeler yer aldı:

“İhale saatine kadar elektronik ortamda doküman indiren firma sayısı 8, teklif veren firma sayısı ise 2’dir. Batıkent rekreasyon alanı çevre düzenleme yapım işi yaklaşık maliyetini açıklıyorum. 195 milyon 879 bin 765 TL 96 kuruş. Tekrar tüm teklifleri baştan sırasıyla tekrar ediyorum. Fibey İnşaat Sanayi Turizm Ticaret A.Ş.’nin teklifi 194 milyon 900 bin TL, ikinci firma olan BELKO Ankara Kömür Asfalt Enerji İnşaat Sanayi Ticaret LTD. ŞTİ.’nin teklifini okuyorum 195 milyon 258 bin TL“

" O ihale iptal olmuş kardeşim"

Köse'nin iddialarının ardından kürsüye çıkan CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu ise söz konusu iddiaları yalanladı. İhalenin iptal edildiğini vurgulayan Neslihanoğlu," "Neymiş Büyükşehir Belediyesinin işleri yarım kalıyor, ihaleler yarım kalıyormuş. Yok 195 bin ihale yapılmış. Biraz önce dinlettiğin ihale açık ihale yapılmış. Bu fiyat verilmiş rekabet olmadığı içinde iptal edilen bir ihale. İptal edilen bir ihaleyi sadece kamuoyunda algı oluşturmak için altında bir şey varmış izlenimi uyandırmak için ihale videosu dinletmek neyin nesi. O ihale iptal olmuş kardeşim." dedi. 

" Keşke o zaman ihaleler 195 liraya verilseydi"

Sözlerinin devamında bayındırlık birim fiyatlarında fahiş artışların yaşandığına dikkat çeken Neslihanoğlu,  "Keşke ihale iptal olmasaydı neden biliyor musunuz? Her sene bayındırlık birim fiyatları açıklanır ve bu fiyatlar bir yıl boyunca geçerli olur. İhalelerin yaklaşık maliyetleri bu fiyatlara göre hazırlanır. Ama siz geçen hafta yılın ilk yarısında ikinci kez bir bayındırlık birim fiyatları güncellemesi yayınladınız. Bir tane örnek vereceğim; Ocak’ta  550 lira olan beton fiyatını şuan 900 lira yaptınız. 11 lira olan demirin fiyatını 18 lira yaptınız. Ondan sonra çıkıp burada konuşuyorsunuz. Keşke o zaman ihaleler 195 liraya verilseydi. Şuan oranın yaklaşık maliyeti kaç para? Bunları bilerek konuşacağız." diyerek tepki gösterdi. 



Köse'den Yavaş'a sorular

Öte yandan Mansur Yavaş'ın yanıtlaması için 7 maddelik soru yönelten Köse, şunları kaydetti:
1-Belediyedeki usulsüzlükleri itiraf eden ve serpico isimli köşe yazısında gün yüzüne çıkarak baş danışmanımızla ilgili ne yaptınız?
2-TRT kavşağındaki alt geçit çalışmaları neden bitirilmiyor? O alanda neden ABB'nin iş makinaları çalışıyor?
3-Yeni işe alınan 14 bin işciyi hangi kriterlerle işe aldınız?
4- Defalarca gündeme taşıdığım malum kabile üyenizin Meclis üyesini dövdürtme olayı ile ilgili ne yaptınız?
5-Seçim vaadleriniz arasında 58 km metro yapma sözünüzü ne zaman yerine getireceksiniz?
6- 1 metre bile bisiklet yolu yapamamanızı nasıl açıklayacaksınız?
7-Kendi partinizden olan CHP Grup Başkanvekili sayın Yaşar Neslihanoğlu'nu genel başkanınız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na şikayet ettiniz mi?

http://www.ankaramasasi.com/haber/1562096/murat-kosenin-yolsuzluk-iddialarina-yasar-neslihanoglundan-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.