Murat Köse'den 'ABB'den CHP'li vekile para aktarıldı' iddiası

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün'e ait firmanın ürünlerinin ABB'ye satıldığını iddia etti.
Onur Çetinkaya
|
09 Haziran 2022, Perşembe - 19:17
Murat Köse'den 'ABB'den CHP'li vekile para aktarıldı' iddiası

Ankara Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı'nda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün'e ait olan firmanın tohum ve buğdaylarının Ankara Büyükşehir Belediyesine satıldığını öne sürdü.

Köse,''Acaba Ankaralı'nın parası Ankara'da kalmış mı? CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün'ün firmasına peşkeş çekilmiş. Bu konuyu Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak itiraf ediyor.'' dedi.

''Geliyor burada bu kooperatifle ilgili paravan olarak gösteriyor ''

Mamak Belediye Başkanı Köse, İlhami Özcan Aygün'e ait olan firmanın tohumlarının  Ankara Büyükşehir Belediyesine usulsüz olarak satıldığını belirterek ''Geliyor burada bu kooperatifle ilgili paravan olarak gösteriyor ve çuvalların üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi yazarak bunu Büyükşehir'e satıyor.'' dedi.

Konuşmasına devam eden Köse şunları söyledi;

''CHP'li milletvekili, ABB'ye iş yapıyor ve 45 milyon civarında başka varsa bilmiyoruz, alıyor, şirketinin kasasına koyuyor. Hani söylüyordu ya Mansur Yavaş bir CHP'li, bir İYİ Partili, bir yakınım var mıdır diyordu ya söylüyoruz var işte. Faik Öztrak bunu söylüyor.'' diyerek Öztrak'a ait ses kayıdını Meclis'te dinletti.

Neslihanoğlu'ndan Köse'ye yanıt

Köse'nin ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu iddialara cevap verdi.

Neslihanoğlu ''Bu ülkede Atatürk zamanında kurulan tohum üretme çiftlikleri vardı. Bunlardan en büyüğü Ankara’daydı, Kırşehir’deydi. Bunların şuanda durumları nedir arkadaşlar? Murat Bey çıksın onları da açıklasın. Tohum üretme çiftliklerinde tohum mu üretiliyor? İkinci olarak, keşke o videoyu sonuna kadar izletseydiniz. Sonuna kadar izlediğinizde aynı firmanın tohumunu AK Partili Kocaeli Belediyesinin de aldığını duyacaktınız. Bu firma bir milletvekilinin olabilir ama Türkiye’nin en büyük tohum üreticilerinden biridir. Tohumu kime vermiş? Tarım Kredi Kooperatifine vermiş. Büyükşehir Belediyesi bu tohumu kimden almış? Gidip milletvekilinden mi almış? Tarım Kredi Kooperatifi’nden almış. Devletin kurumundan Ankara Büyükşehir Belediyesi gidip bu tohumu almış. Buradan yalan yanlışlarla bu yakıştırmayı Allah aşkına nasıl yapabiliyorsunuz? Artık gerçekten sizin maskeniz düştü Sayın Köse, artık bu yalanları, iftiraları bırakın. Gerçekleri söyleyin. Ankara Büyükşehir Belediyesi bu tohumları Tarım Kredi Kooperatifinden almıştır. Aksini ispatlayan varsa çıksın buraya.'' dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1563812/murat-koseden-abbden-chpli-vekile-para-aktarildi-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.