Et işleme tesisine baskında mide bulandıran görüntüler...

Bursa'da zabıtanın şok baskın uyguladığı et işleme tesisinden mide bulandıran görüntüler çıktı. Soğuk hava deposuna giren zabıta, 3 ton etin yerlerde süründüğünü gördü. Etler imhaya gönderilirken, halkın sağlığı ile oynayan firmaya 51 bin 200 TL para cezası kesildi. Tesinin ruhsatı iptal edilecek.
Mevlüt Peker
|
10 Haziran 2022, Cuma - 12:55
Et işleme tesisine baskında mide bulandıran görüntüler...

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde hijyen kurallarını ve halk sağlığını hiçe sayarak et ürünleri depolayan tesise yapılan baskında 3 ton et ve et ürününe el konuldu, işletme sahibine de 51 bin 200 TL para cezası verildi. Osmangazi Belediyesi Zabıta ekipleri pislik içindeki yerlerden topladığı et ve et ürünleri imhaya gönderdi.

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde zabıta ekipleri, soğuk hava deposu olarak kullanılan ve ağırlıklı olarak et ve et ürünleri depolayan tesise yaptığı şok baskında, yerlerde pislik içinde sürünen 3 ton et ve et ürünü olduğunu tespit etti.

Hijyen ve temizlik kurallarından eser bulunmayan tesisin et işleme ruhsatının olmadığını da belirleyen zabıta ekipleri, halk sağlığını ciddi düzeyde tehdit edecek koşullarda işlenen ve saklanan etlere el koymak istedi.

El koyma işlemleri sırasında zabıta ekipleri ile Bakanlık ekiplerinin yanına gelen bir kadın çalışan ise uzun süre ekipleri, etlere el koymamaları konusunda ikna etmeye çalıştı.

Kadın çalışanın pazarlık çabaları da objektiflere takıldı. Kadının ısrarcı ve baskıcı tutumu sebebiyle zor durumda kalan zabıta ekipleri, polis ekiplerinden yardım istedi.

Polis ekiplerinin adrese gelmesiyle deponun kilidini açmak zorunda kalan çalışanların, tutanak tutan Bakanlık ve zabıta ekiplerini ikna etme çabaları burada da devam etti.

Polisin yardımıyla el koyma işlemine geçen ekipler, temizlik personellerinin yardımıyla yerlerdeki etleri çöp aracına taşırken, halk sağlığını tehdit eden et ve et ürünleri imha edilmek için Osmangazi Belediyesine ait imha tesisine götürüldü.

Gıda Tarım ve Orman Bakanlığı müfettişleri ise tesis sahibine, Kayıt Belgesi bulunmadığı için 6 bin TL, işleme onayına sahip olmadığı için 30 bin TL, hijyen kuralları hiçe sayıldığı için 15 bin 200 TL olmak üzere toplam 51 bin 200 TL ceza kesti.

Osmangazi Belediyesi zabıta ekipleri tarafından hazırlanan tutanak ile, iş yerinin belgesiz, onaysız ve uygunsuz koşullarda çalıştığı belirlendiğinden tesisin ruhsatının iptal edileceği kaydedildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1565165/et-isleme-tesisine-baskinda-mide-bulandiran-goruntuler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.