Zonguldak'ta tarihi gün

Türkiye tarihinin en büyük keşfi olan Karadeniz’deki 540 milyar metreküp doğalgazın karaya çıkartılması için borular döşeniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan boruların denize indirilmesi törenine katılacak.
Onur Çetinkaya
|
13 Haziran 2022, Pazartesi - 11:30
Zonguldak'ta tarihi gün

2020 yılında  Karadeniz'de keşfedilen 540 milyar metreküp doğalgazı karaya taşıyacak borular törenle denize inecek.

170 kilometrelik deniz hattından karaya taşınacak olan doğalgaz için ilk borular denizin 2 bin 200 metre altına yerleştirilecek.

12 metre uzunluğundaki 21 bin borunun getirildiği limandan denize döşenmesi Castoro-10 isimli gemiyle, serimi ise CastorOne isimli gemiyle gerçekleştirilecek. İlk olarak 10 milyon metreküp olarak üretilmesi planlanan doğalgaz, 2023’te ana dağıtım hattına verilecek.

Cumhurbaşkanı ve bakanlar törene katılacak 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan boruların denize indirilmesi törenine katılacak.Erdoğan'a  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi de eşlik edecek.

'' Hazır mıyız ? ''

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bugün gerçekleştirilecek tören öncesi sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Bakan Dönmez,''Hazır mıyız? Sayılı saatler kaldı...Karadeniz doğal gazını karaya taşıyacak ilk boru denize iniyor '' diyerek tarihi anı vatandaşlara duyurdu.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1572259/zonguldakta-tarihi-gun
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.