Explorer'ın fişi bugün çekiliyor

Amerikan teknoloji devi Microsoft, internet tarayıcısı Internet Explorer'ı 27 yıl sonra resmen kapatıyor.
Mevlüt Peker
|
15 Haziran 2022, Çarşamba - 10:51
Explorer'ın fişi bugün çekiliyor

Bugün Internet Explorer'a olan desteğini ve güncellemeleri kapatacak olan Microsoft, kullanıcılarına uyarıda bulundu.

Amerikan teknoloji devi Microsoft'un geliştirdiği internet tarayıcısı Internet Explorer, ilk 16 Ağustos 1995 tarihinde internet kullanıcılarının hizmetine sunuldu.

İşletim sistemi pazarında büyük yere sahip olan Windows'a yerleşik hâlde gelmesinden ötürü bir zamanlar internet tarayıcı pazarının büyük bölümünü elinde tutan Internet Explorer, peş peşe hizmete giren ve hız gibi daha çok avantajlar sağlayan Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Brave, Vivaldi gibi tarayıcıların çok daha popüler hâle gelmesiyle sektörde kan kaybederek en alt sıralara geriledi.

Internet Explorer bugün kapatılıyor

12 Ocak 2016 tarihinden bu tarafa yalnızca Internet Explorer 11 sürümüne destek veren Amerikan şirketi Microsoft,15 Haziran 2022 tarihinden itibaren tüm sürümlerde destek vermeyi sonlandıracak. Böylece yüz milyonlarca kullanıcının diğer tarayıcıları indirmek için bile kullandığı Internet Explorer, teknoloji tarihinin tozlu raflarında yerini almış olacak.

Artık destekleme ve güncelleme yapılmayacak olan Internet Explorer için hâlen bu tarayıcıyı kullananlara uyarıda bulunan Microsoft, Internet Explorer'ın 2022 yılında resmen emekliye ayrılacağına dair işletmeleri sıkça uyarmış olsa da çoğu şirketin henüz başka tarayıcıya geçiş planı yapmadığı biliniyor.

Microsoft'tan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Daha önce duyurulduğu gibi, Windows'ta Internet Explorer'ın geleceği Microsoft Edge'de. Internet Explorer modu (IE modu), Microsoft Edge içinde eski tarayıcı desteği sağlıyor. Bu nedenle, Internet Explorer 11 (IE11) masaüstü uygulaması, Windows 10'un belirli sürümleri için 15 Haziran 2022'de kullanımdan kaldırılacak."

Yapılan açıklama, IE11 masaüstü uygulamasına artık destek sağlanmayacağı ve bir kullanıcının erişmeye çalışması durumunda Microsoft Edge'e yönlendirileceği anlamını taşıyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1582127/explorerin-fisi-bugun-cekiliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.