Ayhan Sefer Üstün: "Dışarıdan gelenler partide tutunabilmek için fitne çıkardı"

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Ak Parti’ye dışarıdan gelenlerin tutunabilmek için fitne çıkardıklarını belirterek, “Yazık ettiler. Ak Parti’ye yazık ettiler, ülkeye de yazık ettiler. Ama buna da teşne olan, buna yol veren de Sayın Erdoğan’dı. Biz kurumsallaştırmak istedik partiyi de devleti de, O buna müsaade etmedi” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
23 Haziran 2022, Perşembe - 15:33
Ayhan Sefer Üstün: "Dışarıdan gelenler partide tutunabilmek için fitne çıkardı"

Ayhan Sefer Üstün, Ankara Masası Gündem programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Ak Parti’den ayrılış süreçlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Üstün, o dönemde partinin restorasyonuna özellikle dışarıdan gelenlerin şiddetle karşı çıktığını belirtti.

Üstün şöyle devam etti:

“Biz bir restorasyon dönemi başlatalım dedik Ak parti olarak Ak Parti’de yönetime geldiğimizde. Her şey eskir bina eskir fikirler eskir, yeni fikirlere ihtiyaç duyulur. Restorasyon yapalım dediğimizde buna şiddetle karşı çıktılar. Eskiyen bir şey mi var neyi restore edeceksin dediler.”

“Fitne ortamından kendilerine zemin oluşturacaklar”

“ Yani her şeyden nem alan hele hele dışarıdan gelmiş devşirme tipler var. Ak Parti’de tabanları olmayınca adam Ak Parti’de tutunmak istiyor.  İsim vermeyelim. Daha önce Sayın  Erdoğan’a Karun diyenler sayın Erdoğan’a Kızılay’sa seni paçandan asacağım diyenler vesaire bunlar dışarıdan gelmiş veya jöleli bir takım danışmanlar bunların tutunması lazım Ak Parti’de. Benimle nasıl rekabet edecek? Fitne çıkararak rekabet edebilir veya şimdi işte Meclis’in başında bulunan muhterem. 2011’de milletvekili olması için telefon açan benim o zaman davetler yapılmıştı. Bizim odamızda formu doldurduk. Ama şimdi dışarıdan gelmiş bir insan. Onu ona katacak, bunu buna katacak. Olmayan şeyleri sayın Erdoğan’a götürecek, bir şey varmış gibi ve böylesi bir fitne ortamından kendilerine zemin oluşturacaklar.”

“Erdoğan Ak Parti’nin kurumsallaşmasına izin vermedi”

“ Yazık ettiler. Ak Parti’ye yazık ettiler, ülkeye de yazık ettiler. Ama buna da teşne olan , buna yol veren de Sayın Erdoğan’dı. Biz kurumsallaştırmak istedik partiyi de devleti de O buna müsaade etmedi. Biz siyasetçinin ahlaklı olmasını istedik. Sayın Erdoğan ve arkadaşları siyasetçinin ahlaklı olmasını istemedi

http://www.ankaramasasi.com/haber/1599360/ayhan-sefer-ustun-disaridan-gelenler-partide-tutunabilmek-icin-fitne-cikardi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.