Karadeniz için sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre Batı Karadeniz'de metrekareye 100 kg yağışın düşmesi bekleniyor. Şiddetli yağışlar nedeniyle dereler taşarken, bölgede kriz masası kuruldu.
Ankara Masası
|
27 Haziran 2022, Pazartesi - 09:20
Karadeniz için sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz'de gün boyu aşırı yağışların etkili olacağı uyarısında bulundu.

Yapılan uyarıda Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük ve Sinop çevrelerinde aşırı olması, Sakarya, Bolu, Düzce, Çankırı, Çorum ve Amasya çevreleri ile Samsun'un batısında çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiği belirtildi.

Batı Karadeniz'de m etrekareye 100 kg üzerinde yağış yaşanacağı, Doğu Karadeniz'de ise şiddetli ve çok kuvvetli yağış ile birlikte bazı yerlere metrekareye 76-100 kg arasında yağış düşmesi bekleniyor.

Kriz masası kuruldu

İçişleri Bakanlığına bağlı Afet ve Acil Durumu Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından, metereolojik anlamda kırmızı kod uyarısı yapılan Kastamonu'da 00.00-23.59 saatleri arasında etkili olması beklenen şiddetli yağış öncesi tüm kurumların katılımıyla kriz masası oluşturuldu

AFAD'dan sel uyarısı;

Kastamonu'da dereler taştı

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde taşan çay, çevredeki kameriyelere, dinlenme alanlarına ve Üreticiden Tüketiciye Köylü Pazarı'na zarar verdi.

Taşkın nedeniyle ilçedeki bazı evlerin alt katları su altında kaldı. Belediye hoparlörlerinden anons yapılarak, vatandaşların dükkanlarını açmamaları ve çay kenarına yaklaşmamaları yönünde uyarıda bulunuldu.

Öte yandan sağanak nedeniyle ilçede elektrik kesintisi de yaşanıyor.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1604211/karadeniz-icin-saganak-yagis-uyarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.