Economist,''Erdoğan eve zaferle dönüyor''

İngiliz Economist dergisi, Madrid'deki NATO zirvesinde, Türkiye'nin veto tehdidini kaldırması ile sonuçlanan anlaşmayı "Erdoğan'ın zaferi" olarak yorumladı.
Onur Çetinkaya
|
29 Haziran 2022, Çarşamba - 09:13
Economist,''Erdoğan eve zaferle dönüyor''

Economist, Finlandiya ile İsveç'e veto tehdidi hamlesinin futboldaki gibi bir 'profesyonel faul' olduğunu yazdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın futbolcu geçmişine gönderme yaptı.

Yazıda,''Türkiye'nin Cumhurbaşkanı uluslararası siyasette istediğini alabilmek için profesyonel faul yapmaktan kaçınmıyor. Geçen ay İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyeliğine çelme takma girişimi de, üstelik de Rusya böylesine bir tehdit ortamı yaratmışken, korkutucu olduğu kadar etkiliydi'' denildi.

Dergide, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in anlaşma için yürüttüğü çalışmalara Amerika'nın da perde arkasından baskı uygulayarak destek verdiği söylendi.

''Stoltenberg, Amerika'nın çok da görünür olmayan perde arkası baskısından da yararlandı. ABD, Türkiye'yi, Kongre'de blokajındaki F-16 savaş uçakları alımını riske ettiği yönünde sıkı bir uyarı yapmışa benziyor" diye kaleme alındı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1610556/economisterdogan-eve-zaferle-donuyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.