Murat Köse'den yeni bir planlama çağrısı

AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, Ankara'da olası bir selin daha önüne geçmek için Mansur Yavaş ve siyasi partilere ortak bir strateji planı oluşturma çağrısında bulundu.
Ankara Masası
|
04 Temmuz 2022, Pazartesi - 20:53
Murat Köse'den yeni bir planlama çağrısı

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi Temmuz ayı Meclis Toplantısında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse sele karşı ortak akıl çağrısında bulundu.

Köse, Ankara'nın üç önemli su havzası İncesu, Ankara Çayı ve Hatip Çayı'nın üzerinin açılabileceği söyledi.

Ankaralı'nın yağmur yağdığı zaman korkmaya başladığının altını çizen Köse "Kentimizin şehrimizin altyapı ihtiyaçları ile ilgili ilk günden itibaren verdiğimiz destekleri anlattık. Ancak burada bir koordinasyon altyapı ile ilgili ihtiyaçların acil bir şekilde ortaya konulması gerekiyor. Yoksa bu feci kazalar sonuçlar diyelim vefatlar Allah korusun devam eder" ifadelerini kullandı.

Yeni bir planlama yapalım çağrısı

"Canların kaybedilmemesi için tüm grup başkanvekilleri ile beraber, meclis üyeleri ile beraber tüm belediye başkanları ile beraber acil bir çalışma yapılması gerektiğine inanıyorum." diyen Köse sözlerine şöyle devam etti;

Ben buradan çağrımdır özellikle yine konuşmalar içerisinde çayların derelerin kapatıldığı ile ilgili konular gündeme geliyor ben buradan sadece sizlere değil tüm Ankara'ya seslenerek diyorum ki üzeri kapatılan tüm derelerin ve çayların üzerini açalım, yeni bir planlama yapalım. 

Dere yataklarının genişletilmesi ıslahı konusunda acil olarak tüm konunun uzmanları ile beraber bir araya gelelim bahsettiğim 3 tane su yolunun olduğu tüm alanlarda çalışmalar yapalım. 

Bununla beraber özelikle Keçiören'de gördük biz bunu Ankara tepeler üzerine kurulu bir şehirdir. Dolayısıyla inşa edilirken tepeler olunca çukurda oluyor binalar yapılırken yüksekte binalar varken alt kodlarda da binalar yapılıyor. Eksi kodlar da da binalar yapılıyor dolayısıyla bir daha bu olaylar yaşanmasın diye bir stratejik planlama yapalım. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş olmak üzere tüm siyasi partilerle beraber tüm arkadaşlarımıza çağrıda bulunuyorum. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1634285/murat-koseden-yeni-bir-planlama-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.