BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'den 15 Temmuz mesajı

15 Temmuz darbe girişimin yıl dönümde mesaj yayımlayan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "15 Temmuz 2016 günü çok korkunç hadiselere şahit olduk. Bomba atacak, mermi atacak kadar, akıllarını, izanlarını, imanlarını ve haysiyetlerini yitirdiklerini gördük. Bu kabul edilemez ihmal, yaşadığımız ve kıyısından döndüğümüz felaketler göz önüne alındığında, yarınlarla ilgili, devletimizin ve milletimizin ilerlediği istikbale ışık tutmalıdır." ifadelerine yer verdi.
Ankara Masası
|
15 Temmuz 2022, Cuma - 11:44
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'den 15 Temmuz mesajı

15 Temmuz hain darbe girişiminin bugün 6. yılı..

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bir çok siyasetçi mesaj  yayımladı. 

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici 'de 15 Temmuz’un 6. Yıl dönümünde bir mesaj yayımladı. 15 Temmuz şehitlerini rahmet ve minnetle anan Destici,  bu hain darbenin planlayıcılarını lanetledi. 

Destici mesajında şu ifadeleri kullandı: 

"Manevi çatımız olan devletimiz, milletimizindir"

"Anayasamız, 'Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.' cümlesiyle başlar. Manevi çatımız olan devletimiz, milletimizindir. Millet, devlet gücünü, seçtiği temsilcileri aracılığıyla kullanır. Devletimizin, nasıl ve kimler aracılığıyla yönetileceğini, istikametini, sadece milletimiz, milletimizin iradesi belirler. Devletin üç temel erkinden yasama, yürütme ve yargı, kararlarını 'millet adına' alır, görevlerini 'millet adına' yerine getirirler. Kamu görevi yapanlar, devletin otoritesi dışında, başka hiçbir ülkeye, millete, şahsa, cemiyete, topluluğa, zümreye bağlılık gösteremezler. Bu temel ilkeleri, hileyle, cebirle, silah kullanarak ya da başka metotlarla, değiştirmeye, yok saymaya, yıkmaya teşebbüs edenler, milletimize, milletimizin istiklaline ve istikbaline savaş açmış sayılırlar. Millet iradesinin anlamının ve öneminin, hiçbir zaman, tartışmaya açılmasına dahi izin vermeyeceğiz. Devleti korumayı, onun varlık sebeplerini, yani milleti, milletin varlığını, huzurunu, güvenliğini, istiklalini, istikbalini, değerlerini korumak sayacağız." 

"15 Temmuz 2016 günü çok korkunç hadiselere şahit olduk"

Türk milletinin yaşadığı zorlukların devlet otoritesinin  zaafa düşmesinden kaynaklandığını söyleyen Destici şu şekilde devam etti;

15 Temmuz 2016 günü çok korkunç hadiselere şahit olduk. O gün, ülke dışından sevk ve idare edilen bir topluluğun, FETÖ'nün, devletin en stratejik kurumlarına sızıp ele geçirebileceğini, sivil halktan Özel Harekat karargahına, TBMM'den Cumhurbaşkanlığı'na, MİT'ten Emniyet Müdürlüğüne bomba atacak, mermi atacak kadar, akıllarını, izanlarını, imanlarını ve haysiyetlerini yitirdiklerini gördük."

Devletin herhangi bir idari alanında, özellikle güvenlik kuruluşlarında, emniyette, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde, devletin yargı ve istihbarat kurumlarında gizli ya da açık bir örgütlenme içerisinde olan herhangi bir topluluğun, hangi maskeyi takarsa taksın, hoş görülmesine, olağan sayılmasına hatta varlığına izin verilmemeliydi.

“Üzülerek ifade ediyorum, sonuncusu da olmayacaktır”

Destici, "Bu kabul edilemez ihmal, yaşadığımız ve kıyısından döndüğümüz felaketler göz önüne alındığında, yarınlarla ilgili, devletimizin ve milletimizin ilerlediği istikbale ışık tutmalıdır. 15 Temmuz, tarihin çeşitli dönemlerinde ve özellikle bugün yaşadığımız coğrafyada, örneklerine sıklıkla rastlayabileceğimiz, küresel emperyalizmin, yaşadığımız toprakların, milletimize ait değerlerini yağmalamak için, piyonları aracılığıyla yaptığı ve yine milletimiz tarafından bertaraf edilen operasyonlardan biridir. Üzülerek ifade ediyorum, sonuncusu da olmayacaktır. Yaşadığımız bölgede, çağda ve şartlarda, hür ve bağımsız olmamızın yegane yolunun güçlü olmamız, bunun da ancak milletimizin ortak değerleri etrafında birlik olmamız olduğunu hatırlatıyor, şehitlerimizi tekrar rahmet ve minnetle anıyor, aziz milletimizi saygıyla selamlıyorum." diye belirtti. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1655790/bbp-genel-baskani-mustafa-desticiden-15-temmuz-mesaji
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.