Pursaklar Belediyesi terk edilen köpek yavrularına sahip çıktı

Ölüme terk edilen 7 yavru köpeğin yardımına, Pursaklar Belediyesi yetişti.
Büşra Bayrak
|
15 Eylül 2020, Salı - 15:32
Pursaklar Belediyesi terk edilen köpek yavrularına sahip çıktı

Pursaklar Belediyesi ekiplerinin sahip çıktığı 7 yavru köpek, Hayvan Barınağı Merkezi’nde genel kontrolden geçirilerek gerekli tedavileri yapılmaya başladı. Ağır yaralanan ve güçsüz düşen 3 minik yürek ise tüm müdahalelere rağmen hayata tutunamadı.

Yavru köpeklerin ilçe sınırları dışından getirilerek boş arazilere bırakılmasına tepki gösteren belediye yetkilileri, evcil hayvanların sokaklara bırakılarak açlığa susuzluğa mahkum edilmesi sonucu sokak hayvanları sorununun çığ gibi büyüdüğünü belirtti.

Yaşama tutunmayı başaran diğer 4 minik can ise kalan ömürlerini Pursaklar Belediyesi’nin vefalı elleri sayesinde daha rahat geçirecek.

"Bakmayacaksanız sahiplenmeyin"

İnsanoğlunun tüm canlılara yönelik sorumluluklarının olduğunu belirten Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, "İlçemize bırakılan 7 yavrudan 3’ü yaşamını yitirdi. 4’ünün tedavisine devam ediyoruz. Sokaktaki canlarında bakıma ihtiyaçları var. Belediye olarak her birine yetişmeye çalışıyoruz, fakat yetişemediğimiz yerler de oluyor. Burada topluma büyük sorumluluk düşüyor. Vatandaşlarımızın daha bilinçli davranmaları gerekiyor. Satın aldıktan sonra sokağa terk etmesinler, madem sahiplendiniz, sahip çıkın. Önemle tekrar vurguluyorum. Bakmayacaksanız sahiplenmeyin" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/167731/pursaklar-belediyesi-terk-edilen-kopek-yavrularina-sahip-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.