Gözaltı süreleri ve ihraç usulüne ilişkin OHAL uygulamaları sona erdi

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından ilan edilen ve yasalarla uzatılan OHAL düzenlemelerinden ikisi sona erdi. Buna göre gözaltı süreleri 4 günü geçmeyecek, ihraç için de disiplin usulleri uygulanacak.
Ersin Küçükbarak
|
01 Ağustos 2022, Pazartesi - 14:18
Gözaltı süreleri ve ihraç usulüne ilişkin OHAL uygulamaları sona erdi

2018'de kaldırılan OHAL'in ardından yasa ile devamı kararlaştırılan üç kritik OHAL yetkisinden ikisi resmen sona erdi.

Bugün itibarıyla; OHAL döneminde 12 güne kadar çıkabilen gözaltı süreleri 4 günü geçemeyecek. Kamudan ihraçlar için normal disiplin prosedürleri işletilecek. Terör örgütü irtibatlı şirketlere TMSF’nin kayyum atanmasına dair son OHAL uygulaması ise 2 yıl daha devam edecek.

Gözaltı en fazla 4 gün olacak

Kritik OHAL yetkilerinden ikisi resmen sona erdi. Buna göre; gözaltı süresi, bireysel suçlarda 24 saati, toplu suçlarda 48 saati, uzatma hallerinde ise 4 günü geçemeyecek. OHAL uygulamaları bağlamında bu süre toplu suçlarda; 12 güne kadar çıkartılabiliyordu.

İhraçlar için disiplin süreci işletilecek

Yine kamudan ihraçların ilgili kurum bünyesinde oluşturulan komisyonlar aracılığıyla devam etmesini öngören OHAL uygulaması da son buldu. Terör örgütü irtibat ya da iltisak iddiasıyla kamudan ihraçlar için artık normal disiplin süreçleri işletilecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1685559/gozalti-sureleri-ve-ihrac-usulune-iliskin-ohal-uygulamalari-sona-erdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.