Hisarcıklıoğlu, ''Finansman erişimi zorlaştı''

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, katıldığı toplantıda son dönemde finansmana erişimin zorlaştığını belirtti.
Onur Çetinkaya
|
02 Ağustos 2022, Salı - 16:03
Hisarcıklıoğlu, ''Finansman erişimi zorlaştı''

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB’un Sektör Meclisleri İstişare Toplantısı'nda konuştu.

''Finansman erişimi zorlaştı''

Yurti çinde enflasyon ve üretim maliyetlerindeki artışların yanı sıra, tüm dünyada yükselen hammadde ve enerji fiyatlarıyla da karşı karşıya kalındığını söyleyen 
Hisarcıklıoğlu,'' Dolayısıyla firmalarımızın uygun koşullarla finansmana erişiminin sağlanması, ülkemiz ekonomisi için kritik önemdedir.'' diye konuştu.

''Bankalar kredi vermiyor''

TOBB Başkanı,''Merkez Bankası fonlama faizi yüzde 14, mevduata verilen ortalama faizler yüzde 20 civarındayken, bazı bankaların ticari kredilere yüzde 30 ila 50 arasında faiz uyguladıkları görülmektedir. Bazıları da hiç kredi vermemektedir.''açıklamasında bulundu.

Hisarcıklıoğlu son olarak bankalardan, fonlama maliyetlerini de dikkate alarak, reel sektöre uygun koşullarla kredi sağlamaları ve yapıcı hareket etmelerinin beklendiğini söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1686908/hisarciklioglu-finansman-erisimi-zorlasti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.